DEBATT

Personlig økonomi:

«Sett opp et budsjett» er ikke et godt råd

Sju årsaker til hvorfor budsjett ikke virker og kan gjøre vondt til verre.

MER ENN TALL: Spørsmålet du må stille er hvorfor du havnet i denne situasjonen i utgangspunktet og hva som skal til for at det ikke skjer igjen, skriver kronikkforfatter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MER ENN TALL: Spørsmålet du må stille er hvorfor du havnet i denne situasjonen i utgangspunktet og hva som skal til for at det ikke skjer igjen, skriver kronikkforfatter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Når landets fremste økonomieksperter gir råd til mennesker som har det vanskelig økonomisk, anbefaler de å sette opp et budsjett. For da vil du se hvor pengene har tatt veien. Det er ikke nødvendigvis løsningen på problemet.

Spørsmålet er hvorfor du havnet i denne situasjonen i utgangspunktet og hva som skal til for at det ikke skjer igjen. En økonomisk krise handler som oftest om så mye mer enn bare tallene. Da gjelder det å starte i riktig ende.

Og hvem er jeg som taler ekspertene midt imot? Jeg har jobbet med å hjelpe andre til å få orden på økonomien sin i snart 15 år. Men min viktigste kunnskap og erfaring – som legger grunnlaget for at jeg kan ha så sterke meninger om dette er min personlige karriere som økonomisk rotekopp.

Jeg har selv vært gjennom en langvarig økonomisk krise som bokstavelig talt holdt på å ta knekken på meg.

Gjennom årenes løp har jeg undervist i personlig økonomi for tusenvis av mennesker. Felles for svært mange av dem er at de trenger minst like mye hjelp til å takle følelser knyttet til økonomien sin, som å få kunnskap om personlig økonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer