Filmanmeldelse: «Ingenting å le av», med Odd Magnus Williamson

Setter dype spor

Når Kasper har nådd bunnen, og ingenting kunne blitt verre, får han vite at han har alvorlig kreft. «Ingenting å le av» både underholder og berører.

TRAILER: «Ingenting å le av» er blitt en morsom historie om verdien av å ta livet på alvor. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Petter Næss er en av Norges mest anerkjente regissører, og en av få som kan skryte på seg en Oscar-nominasjon, med klassikeren «Elling» fra 2001. De siste åra har det vært stille fra ham på filmfronten, men han har vært aktiv i teatermiljøet, samt med NRK-serien «Lykkeland» som snart går inn i sin andre sesong.

«Ingenting å le av» er den første spillefilmen regissert av Næss siden den undervurderte krigsfilmen «Into The White» (2012). Enda så gledelig det er at Næss returnerer til filmformatet, tilhører hans nyeste tilskudd til filmhistorien strengt tatt manusforfatter og hovedrolleinnehaver Odd Magnus Williamson, som gir både kropp og sjel for at dette skal funke.

Williamson er for folk flest kjent som standupkomiker, enda han både har vært å se i filmer, som «Kon-Tiki», og serier som «Nobel» og «Beforeigners». Han spiller gjerne enkle, litt barske roller som kanskje ikke er så mye til ettertanke.

Eksistensiell krise

Men hva skjer om man tar en rollefigur litt snarlik Williamson selv, ut av sitt vante habitat? Hva skjer når denne komikeren gir opp håpet under sin eksistensielle krise, og ender opp som både avdanket og mislykket i samfunnets øyne? Og attpåtil blir diagnostisert med alvorlig kreft?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer