Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Setter heroin i armen på fan

Pete Doherty setter heroin-sprøyte på bevisstløs fan. Se bildene som sjokkerer verden.

Se flere bilder her

-  Noen mennesker kan få livet sitt ødelagt av dop. For andre ville dop forbedret livet deres betraktelig, sa Pete Doherty til avisa the Guardian i november.

Nå viser nye bilder at den skandalebefengte rockeren prøver denne teorien ut i praksis. På bildene, som ble trykket fredag i den britiske tabloidavisa The Sun, sitter Doherty bøyd over en bevisstløs jente som ligger på et skittent kjøkkengulv. Med en annen mann som passivt vitne setter rockeren en sprøyte heroin inn i den nakne underarmen til ungjenta.

Dekorerer med blod

Ifølge The Sun er ungjenta en stor fan av den britiske rockeren, som går under tilnavnet «Junkie-Pete». Bildene skal være tatt i Dohertys egen leilighet i Hackney i øst London. På veggene i leiligheten har rockeren malt graffiti med sitt eget blod. Han har også gjennomboret et dartbrett med sprøyter. Nå har britene fått nok av rockestjernens uansvarlige narkoliv.

-  En ting er at mannen dreper seg selv, men å sette et skudd på ei ung jente mens hun ligger på gulvet er en skam. Han burde vært fengslet, sier en kilde til The Sun.

Bildene vil neppe hjelpe karrieren til supermodellen og Dohertys av-og-på-kjæreste Kate Moss (32).

På et annet bilde har rockeren surret et tørkle rundt overarmen for å få fram blodårene når han setter et skudd i sin tatoverte arm, mens det siste bildet viser Kate i senga, tydelig ruset. Bildene skal være knapt av fem uker gamle.

 SJOKKERER:  Pete Doherty nøyer seg ikke med å misbruke narkotika  selv. Her «hjelper» han også en kvinnelig fan med å sette en sprøyte heroin, mens hun ligger besvimt på kjøkkengulvet hans. Bildet skal være tatt av nære venner av Kate Moss. Foto: Colourpress.com
SJOKKERER: Pete Doherty nøyer seg ikke med å misbruke narkotika selv. Her «hjelper» han også en kvinnelig fan med å sette en sprøyte heroin, mens hun ligger besvimt på kjøkkengulvet hans. Bildet skal være tatt av nære venner av Kate Moss. Foto: Colourpress.com Vis mer

-  Kate og Pete har aldri gjort det slutt. Jo lenger hun er sammen med ham, jo større blir faren for at hun kommer i kontakt med dop, sier The Suns kilde.

Mistet millioner

Bildene er den siste i en lang rekke skandaler for rebellparet.

Det er ikke mer enn et halvt år siden den britiske tabloiden the Daily Mirror trykket en bildeserie der supermodellen og rockekjæresten tok kokain i et platestudio i New York.

Bildene kom fra et 40 minutter langt videoopptak der supermodellen shotter vodka og whisky mens hun sniffer fem linjer kokain med en sammenrullet fempundseddel, før hun sender dopet videre til kjæresten.

Etter at bildene ble kjent mistet supermodellen en rekke millionkontrakter med motehus som Chanel, Burberry og H&M.

Trengt opp i et hjørne sjekket småbarnsmoren Kate seg inn på avrusningsklinikken «the Meadows» i Arizona. Her ble hun i 30 dager.

Etter press fra kjæresten prøvde Doherty seg også på den samme klinikken. Han ga opp etter ei uke.

Arrestert og dømt

Tiden etter har vært et sammenhengende mareritt for kjæresteparet: 26. januar blir Doherty tatt med dop i bukselomma. 11. februar blir han dømt til samfunnstjeneste, men allerede seinere samme dag blir han arrestert med heroin. Likevel har ikke rockeren lært. Bare ei uke seinere blir Pete pågrepet, mistenkt for å ha kjørt bil i ruset tilstand. I bilen finner politiet mer narkotika. 20. april blir han dømt til to års prøvetid for bruk og besittelse av marihuana, kokain og heroin og blir fratatt sertifikatet i et halv år. Tre timer seinere blir han igjen arrestert - i bilen - med tunge narkotiske stoffer. Doherty er nå nødt til å la seg narkoteste annenhver måned. Han har allerede testet positivt to ganger.

Etterforskes av politiet

I tida etter den første narkoavsløringen holdt Kate en lav profil, og unngikk å bli fotografert offentlig sammen med Doherty. Den siste tiden har det imidlertid dukket opp en rekke bilder av paret, og britiske medier har spekulert i et sommerbryllup på Ibiza for de omstridte turtelduene.

De nye narkobildene kan nå sette en stopper for disse planene. Pete risikerer nemlig å suse rett inn bak murene, dersom han blir dømt for narkotikaforbrytelser mens han er ute på prøve. Britisk politi er allerede på saken.

-  Tjenestemenn fra kriminalavdelingen etterforsker nå narkotikabeskyldningene som framsettes i dagens utgave av The Sun, sier en talsmann for Scotland Yard til BBC.

Så gjenstår det bare å se om det er Pete eller politiet som tar siste stikk.

SJOKKERER: Baby-shambels vokalist Pete Doherty.
KOKAIN-KATE: Kate Moss og Pete Doherty har hatt et turbulent forhold siden de ble kjærester på hennes 31-årsdag i 2005. Dette bildet av en ruset Kate i senga skal ha blitt tatt av Pete Doherty selv, og vil neppe overbevise motehusene om at supermodellen har skjerpet seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling