Anmeldelse: Michael Kiwanuka - «Kiwanuka»

Setter hjertet ditt i brann

Soul-ekspertise fra London.

Foto: Polydor
Foto: Polydor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Plateselskapet ville egentlig at Michael Kiwanuka skulle endre etternavn før han debuterte med «Home Again» i 2012. En plate som med ekspressfart etablerte han som en av vår tids store soul-sangere.

32-åringen som er født og oppvokst i London med ugandiske foreldre har kommet til plate nummer tre. Og sånn for å gni budskapet inn til de som mente at etternavnet hans var til hinder for karrieren hans, har han like greit valgt å kalle plata «Kiwanuka».

Marvin Gaye har alltid vært en viktig ledestjerne og lydpeiler for sangeren. Åpningssporet «You Ain't the Problem» levner liten tvil om ikonet fremdeles er en stor inspirasjonskilde. Det betyr dog ikke at plata er et stilstudie som sådan. Nyansene er mange, arrangementene varierte og teksturen moderne.

«Kiwanuka» er som en reise gjennom stemninger og tablåer med nye innfallsvinkler for hver låt. Grovkornet og relativt røff i vendingene i det ene øyeblikket, silkemyk og varmt i det neste.

Men det er selvsagt en ting som binder det hele forbilledlig sammen og det er Kiwanukas uanstrengte, hjertevarme og elastiske stemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer