Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Setter musikk til Rushdie-roman

Salman Rushdie har laget tekst til en ny låt fra rockegruppa U2.

- Jeg og Bono har vært venner i mange år. Jeg sendte ham min nyeste roman, og han svarte med å lage en nydelig melodi, sier Salman Rushdie til avisa The Guardian i dag.

I følge The Guardian lager U2 en ballade til tekst hentet fra Rushdies roman «The Ground Beneath Her Feet». Balladen skal i likhet med boka hete «The Ground Under Her Feet», og målet er å slippe singelen samtidig med boken 13.april.

Det er ikke første gang Salman Rushdie samarbeider med irske U2. Han var på scenen med bandet i London i 1993, melder nyhetsbyrået AP.

Rushdie har i ti år levd med en iransk dødsdom, den såkalte fatwaen. Det var den avdøde Ayatollah Khomeini som utstedte dommen i 1989. I oktober i år tok den regjeringen i Iran avstand fra fatwaen. Ekstreme grupper mener imidlertid at dødsdommen fortsatt er gyldig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling