Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Setter opp Charlie Hebdo-dokumentar i Tromsø

Omhandler rettssak mot satiremagasinet.

VISES PÅ NY: Dokumentarfilmen «It's hard being loved by jerks» fra 2008, der reggisør Regissør Daniel Léconte fulgte den oppsiktsvekkende rettssaken mot satiremagasinet, settes opp i Tromsø. Foto: Apf / NTB Scanpix
VISES PÅ NY: Dokumentarfilmen «It's hard being loved by jerks» fra 2008, der reggisør Regissør Daniel Léconte fulgte den oppsiktsvekkende rettssaken mot satiremagasinet, settes opp i Tromsø. Foto: Apf / NTB Scanpix Vis mer

Filmfestivalen i Tromsø gir sitt publikum et nærbilde av det terrorrammede franske satiremagasinet Charlie Hebdo med dokumentaren «It's hard being loved by jerks»

— Filmen er ikke liksom-relevant. Den er rett fra bladet med de folkene som nå er døde, og handler om forsøkene som muslimske organisasjoner i Frankrike gjorde på å forfølge Charlie Hebdo rettslig, fordi de var krenket av Muhammed-tegningene, sier festivalsjef Martha Otte til NTB.

Fulgte rettssak Westergaard-forside Filmen får to visninger under den 25. filmfestivalen i Tromsø som arrangeres neste uke.

Regissør Daniel Léconte fulgte den oppsiktsvekkende rettssaken mot satiremagasinet. Blant de sentrale rollefigurene er den 76 år gamle Jean «Cabu» Cabut som brutalt ble skutt og drept onsdag.

Tittelen «It's hard to be loved by jerks» henspiller på teksten den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard hadde på tegningen som preget forsiden av Charlie Hebdo under karikaturstriden i 2006. Nært innblikk Martha Otte sier at filmen gir innblikk i redaksjonen og hvordan de insisterte på ytringsfrihet som er en kjerneverdi også for en internasjonal filmfestival som TIFF.

— Kravet om ytringsfrihet gjelder for alle. I vår rolle som kulturformidler er det å utvikle mennesker og verdier den beste motgiften mot ekstremistiske holdninger, sier Otte til NTB.

«It's hard being loved by jerks» ble vist både under filmfestivalen i Cannes og New York Film Festival i premiereåret 2008.

I januar 2009 var den også med i TIFF-programmet som en av de nominerte til Den norske fredsfilmprisen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media