Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Setter opp Ibsen med roboter

Og Strindberg med en sekk full av kondomer.

(Dagbladet.no): Ibsens verk er satt opp i de fleste varianter. Nå setter det amerikanske undergrunnsteateret Les Freres Corbusier opp Hedda Gabler med roboter i halvparten av rollene. Hedda er den eneste hovedrollen som vil bli spilt av et menneske.

Oppsetningen har fått navnet Heddatron.

- Hedda Gabler er det av Ibsens verk som handler mest om overskridelse, lysten til å unnslippe denne verden og karakterenes manglende mulighet til å unnslippe rollene samfunnet har skapt for dem. Det var helt opplagt, roboter, sier produsent Aaron Lemon-Strauss til Wired News.

Skuespillet følger ikke Ibsens original helt. En del av handlingen baserer seg på at en gjeng roboter prøver å sette opp teaterstykket. De kidnapper en kvinne og bringer henne til Ibsens hus der han bor med sin kone. Strindberg dukker også opp med en sekk brukte kondomer.

Så langt er det ikke kjent at noen av skuespillerne er tilbakeholdne med å spille mot roboter.

- Jeg har vært på audition med bra folk og forferdelige folk. Du har alltid lyst til å framstå bedre enn de du leser sammen med. Jeg kan godt jobbe med en robot, sier en av dem.

Les mer hos New York Times

Innslag fra amerikansk radio

TENK DET HEDDA: Nå settes Ibsen opp - med roboter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling