Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Setter opp «The Interview» på utvalgte kinoer i jula

Sony Pictures snur.

(Dagbladet): Seth Rogen- og James Franco-komedien er blitt årets mest omtalte film.

Ikke fordi den er så bra, men fordi hackere som de siste ukene har lekket store mengder konfidensiell informasjon fra filmselskapets indre, har truet med terroraksjoner dersom filmen kommer på kino. Det vakte reaksjoner da Sony føyde seg for hackernes krav og stanset lanseringa av filmen, også i Norge.

Nå bekrefter Sony Pictures i en pressemelding at de har gitt tillatelse til at filmen vises i et begrenset antall kinoer i USA, melder NTB.

Ga aldri opp Filmen vil bli vist 1. juledag, som var dens opprinnelige premieredato.

- Vi har aldri gitt opp å slippe «The Interview» og nå er vi oppprømt over at filmen kommer i et utvalg kinoer 1. juledag, sier Sonys styreformann og administrerende direktør Michael Lynton i en uttalelse gjengitt av The Hollywood Reporter.

Kort tid etter ble nyheten bekreftet av skuespiller Seth Rogen på Twitter.

«Folket har talt! Friheten har seiret! Sony ga ikke opp! «The Interview» vil bli vist i kinoer som er villig til å sette den opp 1. juledag», skriver han.

Skal også streames Både Tim League, sjef for kinokjeden Alama Drafthouse, og Georgia-kinoen Plaza Atlanta tvitret i ettermiddag at Sony har gitt klarsignal for visning av filmen.

Ifølge nettstedet The Wrap kan vi vente oss en snarlig kunngjøring om at Sony også vil slippe filmen på streamingtjenester.

Lynton bekrefter at det arbeides med å lansere filmen på flere kinoer, samt andre plattformer.


- Vi fortsetter jobben med å sørge for at filmen når et størst mulig publikum, sier han.

- Jeg vil takke alle som jobbet med «The Interview» og våre ansatte, som har jobbet hvileløst gjennom en rekke utfordringer den siste måneden. Selv om vi håper at dette bare er første skritt i lanseringa av filmnen er vi stolte over å kunne gjøre den tilgjengelig for almenheten og dem som har stått imot dette forsøket på å undertrykke ytringsfriheten, sier Sony-direktøren.

Tar livet av statslederen I filmen spiller Rogen og Franco journalister som reiser til Nord-Korea for å intervjue Kim Jung-un, og ender med å ta livet av diktatoren i en blodsprutende scene.

Det har vært spekulert i om hackerne som har angrepet Sony Pictures er nordkoreanere, uten at noe er bevist. Amerikansk etterretning har heller ikke funnet bevis som kan sannsynliggjøre at det er planlagt terrorangrep mot kinoer som setter opp filmen.

Hackerne bak den mystiske gruppa Guardians of Peace har tidligere forårsaket stor skade ved å lekke blant annet personlige detaljer om Sony-ansatte, sjefenes pinlige epostkorrespondanse og vurdering av egne filmstjerner og priosjekter, og upubliserte filmer og detaljer om filmer som ennå ikke er laget.

Blant annet skal de ha lekket hele manuset til den neste James Bond-filmen.