Anmeldelse: Odd Nordstoga - «I går» (singel)

Setter ord på det vonde

Krigen i Ukraina inspirerte Odd Nordstoga til å skrive «I går».

UT AV SKOGEN: Om en måned gir Odd Nordstoga ut albumet «Inn i skogen». Fjerde og siste smakebit er en sang som speiler en omskiftelig tid - skrevet rett etter at krigen i Ukraina startet. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
UT AV SKOGEN: Om en måned gir Odd Nordstoga ut albumet «Inn i skogen». Fjerde og siste smakebit er en sang som speiler en omskiftelig tid - skrevet rett etter at krigen i Ukraina startet. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SINGEL/VIDEO: En ting er å synge om det store i det små, men noe ganske annet er det å synge om det lille i det store. Odd Nordstoga gjør det med fynd på «I går», den fjerde og siste singelen før albumet «Inn i skogen» kommer 7.oktober.

Tapet av en dronning gjennom sju tiår vil helt sikkert inspirere britiske låtskrivere i tida framover, men det blir nok litt fremmed for norske artister. Krigen i Ukraina er nok mer nærliggende. deLillos sang riktignok i sommer om president Volodymyr Zelensky på singelen «En tv-serie», men overraskende få låter tar for seg den uforståelige krigen ikke langt unna oss. Nordstoga nevner heller ikke Ukraina med et ord, men ingen kan være i tvil om hva sangen handler om.

På skitur

«Frå ein dag til ein annan, eller i ein augneblink, kan verda bli forandra,» skriver han sjøl i et følgeskriv til låten. Han forteller også at han gikk på ski på ei myr da han tenkte at han ikke fikk svar på alle spørsmålene han lurte på rett etter den russiske invasjonen i Ukraina, uansett hvor mye han hørte og leste. «Når eg kom heim laga eg 'I går', som for å hugse på det, kor ulik den kan vera, kor fin den kan framstå med sine småting, den uvitande gårsdagen,» skriver han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer