Anmeldelse: Kirsten Thorup, Erindring om kjærligheten

Setter ord på skammen i det å ikke strekke til som mor

Prisvinnende roman om betent mor/datter-forhold.

KANON: Kirsten Thorup (f. 1942) er blant Danmarks mest betydningsfulle forfattere. For «Erindring om kjærlighet», stødig oversatt av Bente Klinge, fikk hun Nordisk Råds Litteraturpris i 2017. Foto: NTB SCANPIX
KANON: Kirsten Thorup (f. 1942) er blant Danmarks mest betydningsfulle forfattere. For «Erindring om kjærlighet», stødig oversatt av Bente Klinge, fikk hun Nordisk Råds Litteraturpris i 2017. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Louisiana Litteraturfestival 2016: Linn Ullmann og danskenes aldrende gigant, Kirsten Thorup, samtaler om barndom og relasjoner. De har begge nylig utgitt romaner om kompliserte mor-datter-forhold. Begge bøker er fiksjoner, men sterkt preget av personlig stoff. Ullmann peker på at morsskikkelsene i «De urolige» og Thorups «Erindring om kjærligheten» minner om hverandre: Mødrene har en sårbarhet og en voldsom kjærlighet de ikke vet hvor de skal gjøre av.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer