Setter pris på Shabana

Blant mye fintfolk mottok Shabana Rehman i går Scheiblers Legats hederspris på 100 000 kroner. Hun fikk utmerkelsen for uredd deltakelse i den offentlige debatten, der hun forfekter humanisme og toleranse.

Shabana Rehman sa selv de avgjørende ord, som vanlig, da hun mottok prisen:

- Jeg må smile når jeg framstilles som en skrikende, fargerik og kåt provokatør, islams fiende, en utskjelt og opprørsk kvinne...

Tid til å danse

Jo, Shabana, komiker og kronikør, kan nok smile, men også tale med alvor:

- Så lenge det fins mennesker og systemer som blir provosert av frie og uavhengige individer, vil jeg fortsette å framføre budskapet mitt. Men jeg trenger også pauser, tid til å tenke, tid til å danse i glede over at mange mennesker etter hvert ser og forstår, framholdt hun.

Til Dagbladet sa Shabana at hun vil bruke prispengene til reiser og studier, og små pusterom underveis. Med på ferden kan Shabana også ta Fritt Ord-prisen fra 18. mars på 200000 kroner.

Oslos kulturpris

Shabana Rehman er også kandidat til Oslo bys kulturpris som i år offentliggjøres 12. april. Flere representanter med innvandrerbakgrunn i Oslo bystyre har tidligere tatt avstand fra Rehmans kandidatur, men etter det Dagbladet erfarer var komitéinnstillingen enstemmig. Det kan tyde på at motstanderne har bøyd av, og at Rehman om kort tid får sin tredje, velfortjente pris.

I går sa Shabana:

- Jeg blir beskyldt for manglende moral; jeg skal ha opplevd vonde ting som fyller meg med hat mot mine egne. Det er ikke sant. Jeg går ikke ut mot mine egne. Jeg går ut for mine egne. Det er bare ikke alle som har skjønt det ennå!

HEDRET: Shabana Rehman fikk i går hederspris av Kaci Kullmann Five på Hotel Continental i Oslo.