Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Setter salgsrekord med «hemmelig» album

Beyonce slår Taylor Swift ned i støvlene.

REKORD: Fredag forrige uke slapp Beyonce sitt nye album, helt uten forvarsel. Etter kun tre dager har det blitt det raskest selgende albumet på iTunes noensinne. Foto. Scanpix
REKORD: Fredag forrige uke slapp Beyonce sitt nye album, helt uten forvarsel. Etter kun tre dager har det blitt det raskest selgende albumet på iTunes noensinne. Foto. Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fredag forrige uke ble det kjent at superstjerna Beyonce hadde sluppet et nytt album - som ingen visste om. Albumet ble svært godt mottatt og har på kun tre dager satt ny salgsrekord.

Rekord på tre dager Få dager etter plateslippen har popstjerna satt ny rekord med det raskest solgte albumet på iTunes noensinne.

I løpet av de tre første dagene ble det solgt 828.773 digitale eksemplarer av plata som bærer tittelen «Beyonce», mens 80.000 mennesker sikret seg albumet de første tre timene etter det ble sluppet, ifølge Huffington Post.

Med disse imponerende salgstallende slår Beyonce den tidligere rekordholderen, Taylor Swift med sitt album «Red», ned i støvlene.

Den tidligere rekorden var på 465.000 solgte album på en uke, og med den farten Beyonce selger sitt nye album kan det se ut til at den tidligere rekorden vil kunne dobles og vel så det.

Uvanlig lansering I disse dager er det vanlig at album promoteres lenge før det offisielt kommer ut, men popstjerna valgte - og klarte - å holde nyheten om plateslippet hemmelig for omverdenen.

Albumet har fått tittelen «Beyonce» og inneholder 14 låter med tilhørende video til alle låtene. Store stjerner som Drake, Frank Ocean og ektemannen Jay-Z er også gjesteartister på plata.

I tillegg er den snart to år gamle datteren Blue Ivy med på en av låtene.

Hvordan Beyonce har klart å holde på en slik hemmelighet er fortsatt et mysterium, men i en pressemelding forklarer stjerna hensikten med å slippe albumet på denne måten.

- Jeg ville ikke slippe plata på samme måte som før. Det er kjedelig. På denne måten kan jeg snakke mer direkte til fansen, for det er ofte så mye som kommer i mellom musikken, artisten og fansen. Jeg følte at jeg ikke ville gi noen beskjed om når albumet mitt skulle komme ut. Jeg ville at det skulle komme ut når det var ferdig og fra meg til fansen, skrev hun, ifølge Huffington Post.

MUSIKALSK PAR: Beyonces ektemann Jay-Z er blant gjesteartistene på popstjernas nye album. Foto: Scanpix
MUSIKALSK PAR: Beyonces ektemann Jay-Z er blant gjesteartistene på popstjernas nye album. Foto: Scanpix Vis mer