Setter standard - igjen

Bokstavelig talt i en klasse for seg.

Som få andre i norsk musikkliv har Odd Børretzen og Lars Martin Myhre definert sin egen sjanger. Trøstig tusler de omkring på de kvasse eggene der verbal og musikalsk melankoli og livslyst, alvor og gøy, understatement og overdrivelse møtes, og best som du tror de ramler utfor på den ene eller andre siden, haler de seg opp igjen med en liten ordkunst eller arrig akkord. Oppskriften har solgt plater og konsertbilletter i norsk megaklasse, og på denne cd nummer tre virker den bedre enn noensinne.

Selvsagt er det Livet - det vi fylte det med før og det vi forsøker å fylle det med nå - som er utgangspunktet for Børretzens bittersøte poesi, frodige fantasier, allmenngyldige betroelser og skarpsynte observasjoner. Til dette har Myhre nok en gang komponert og arrangert fine og sofistikert enkle melodier som et knippe musikere spiller med all ønskelig følelse og ferdighet.

Så blir det litt blues, litt visepop, noen streif av Marley og Bellman, men mest av alt Børretzen & Myhre, og takk for det. Med «Kelner!» setter de fortsatt standarden for humorister, kåsører, visekunstnere, melodi-snekrere og andre som ber om vår oppmerksomhet fra scene, skjerm og høyttalere, og «Ano-rakkene» bør bli obligatorisk pensum for dem alle - Arbeiderpartiets landsmøtesyngende koryfeer inkludert.

<B>SISTE RUNDE? </B>Odd Børretzen truer med at «Kelner!» er hans siste cd. Måtte han ta solid og ettertrykkelig feil.