Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Sex blir bare bedre og bedre med årene

- Jeg tror man aldri slutter å ha sex. Sex blir bare bedre og bedre med årene, sier teaterdiva Wenche Foss (82). Trendforskere spår at aldrende damer med rynker og grått hår vil være trendy om få år.

Dermed er ikke den tidligere Playboy-modellen Lillian Müller (49) den eneste som skryter av å ha et godt sexliv i voksen alder.

- Altså, dette kunne jeg og du hatt en lang prat om, men den vil jeg ikke ha på trykk. Kroppen forgår, men begjæret består, sånn er det bare, sier en strålende opplagt Wenche Foss.

- Du har med andre ord fortsatt et aktivt sexliv?

- He-he, det blir min egen lille hemmelighet, så det svarer jeg ikke på. Men en kvinne slutter aldri med sex.

- Har du kjæreste?

- Å nei, du, det sier jeg ikke noe om.

Våkner som 50-åring

I gårsdagens utgave av Dagbladet sa Lillian Müller at sex er best etter at man har fylt 40 år. Playboy-veteranen gikk hardt ut mot ungdomsfikseringen i samfunnet, som hun mente signaliserte at jenter over 20 år var gått ut på dato. Nå får hun støtte av hele Norges teatermamma, 82 år gamle Wenche Foss.

- Lillian Müller har helt rett. Når man er 50 år, slik som Lillian, det er da man begynner å våkne...

- Og når man har kommet i din alder?

- Da er man fullt våken, he-he. Men du vet kroppen forgår med alderen - en skigard kan 'kje vara evig, veit du - men jeg-et forgår aldri, det kan være 20 år likevel. Det er helt individuelt.

En motreaksjon

I Dagbladet i går gikk Lillian Müller til angrep på ungdomsfikseringen. Nå får hun støtte fra kvinnebladredaktørene Tone S. Tobiasson og Ellen Arnstad.

- Vi ser en mottrend til det ekstreme ungdomsidealet vi har hatt. Modne kvinner kan nå være attraktive, sier redaktør i Tique, Tone S. Tobiasson (42).

- Det er flott at Lillian går ut mot ungdomsdyrkingen. Trendforskere spår at det ikke er lenge til det er in med rynker og grått hår. Et eksempel er en hårfargeserie som ble lansert i USA for tre- fire måneder siden. Produktet farger håret grått, og er rettet mot kvinner med grå hår som vil farge håret jevnt grått i stedet for å skjule alderen, sier Tobiasson.

Mye penger

Tobiasson mener at mottrenden har nær sammenheng med at kvinner over 40 har mer penger å rutte med. Den første karrierekvinnegenerasjonen er nå godt middelaldrende.

- Kvinner som har kommet seg i posisjon, føler at det blir for dumt å streve mot et fjortisideal. Denne gruppen kvinner har mye penger å rutte med, og man har skjønt at man kan selge annet enn vaskemidler til dette segmentet, sier hun.

Tobiassons kollega, Henne-redaktør Ellen Arnstad (34), er enig i at det nå er en mottrend for modne kvinner.

- Vi er ferdige med den gamle regla om «40 og ferdig». Eldre menn har alltid fascinert oss, mens voksne kvinner ikke har vært noe stas. Nå er kvinner blitt mer like menn i inntekt og samfunnsposisjon, og konsekvensen er at idealene endres.

IKKE FOR GAMMEL: Wenche Foss føler seg fortsatt vital, og mener at begjæret aldri forsvinner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media