Sex, dop og enda mer sex

- Den eneste grunnen til å ha med damer på turné er for å knulle, fortalte Mick Jagger i 1975. Og det gjorde han, og de andre i bandet, i fullt monn. Historien om Stones og damene er ingen tekkelig fortelling.

Den av Stones som de siste årene er blitt kjent som den aller største dameforbrukeren, er den tilsynelatende tilbaketrukne bassisten Bill Wyman. Denne stillfarne mannen skal ha passert nedleggelse nummer 3 000 i 1992. Men før stjernestatusen til Stones tiltrakk horder med hvinende beundrerinner, var enkelte av medlemmene allerede notoriske skjørtejegere. 17 år gammel sluttet Brian Jones på skolen for å pleie sine to hovedinteresser - jenter og musikk. Han hadde da rukket å bli far til to barn - med to forskjellige kvinner. Seinere skulle han få seks barn til, alle med forskjellige damer.

Første kjæreste

Den første kjente kjæresten Mick Jagger hadde var Chrissie Shrimpton, søsteren til supermodellen Jean. De ble sammen i 1963, da Stones' popularitet så vidt begynte å ta av. I tre år var de to kjærester, helt til det dramatiske bruddet i 1966, da Mick forlot Chrissie til fordel for sangerinnen Marianne Faithfull. Keith Richards har vært rimelig nøktern i sitt forbruk av damer. Hovedsakelig dreier det seg om to personer: Den tyske blondinen Anita Pallenberg og den norskættede blondinen Patti Hansen. Det var Brian Jones som først traff Anita Pallenberg i 1965, og de to bestemte seg raskt for giftermål. Brian hadde endelig truffet kvinnen i sitt liv. To år seinere drar hele Stones-gjengen - med sine repektive kjærester - på ferie til Marokko for å slippe unna alt oppstyret etter et narkoraid i huset til Richards. Brian og Anita tar med seg Keith i bilen sin på vei nedover gjennom Europa. Når de har kommet til Sør-Frankrike får Brian et kraftig astmaanfall, og blir lagt inn på sykehus. Anita og Keith fortsetter mot Afrika, og i Brians bil begynner forholdet som mange mener førte til gitaristens avskjed med gruppa to år seinere. Noen få måneder etter at Keith har sikret seg den tyske skjønnheten, bryter det ut et voldsomt sjalusidrama mellom Mick og Keith. Anita Pallenberg og Mick Jagger spiller nemlig kjærester i filmen «Performance». Dette innebærer en rekke intime scener.

Dop og utroskap

Marianne Faithfull og Mick Jaggers forhold er sterkt preget av dop og utroskap. Sommeren 1969 flyr de til Australia for å reparere forholdet. To dager etter ankomsten i Sydney forsøker Marianne å ta selvmord fordi Mick har gjort det slutt. Marianne ligger i koma i åtte dager. Like etterpå avslutter Bill Wyman sitt ti år lange, og ikke helt trofaste, ekteskap med Diane Wyman. Statistisk sett skal Wyman nå ha passert sin nedleggelse nummer 750. Få år seinere gifter han seg med svenske Astrid Lundström. Mick Jagger har nå en rekke hete, men korte forhold til unge modeller og skuespillerinner. I september 1970 møter han en ung studine etter en konsert i Paris. Bianca Rosa Perez de Macias fra Nicaragua er 21 år og avgangsstudent ved Sorbonne-universitetet. Før hun møter Mick har hun nylig avsluttet et forhold til skuespilleren Michael Caine. Omtrent et halvt år seinere gifter hun seg med Mick i St. Tropez, og det holdes en legendarisk fest der gjestene blant andre inkluderer Paul og Linda McCartney, Stephen Stills, Ringo Starr og Ron Wood.

Arrestert

Forholdet mellom Anita Pallenberg og Keith Richards blir i mellomtida stadig mer preget av dop. Arrestasjonene blir etter hvert en rutine for rock'n'roll-paret, og det er få dager på hele 70-tallet Keith Richards ikke har en eller annen narkotikatiltale hengende over seg. I 1973 starter en lang farskapssak mot Jagger. Skuespilleren Marsha Hunts hevder han er far til hennes to år gamle datter. Saken ender med forlik. Mick ses stadig med nye skjønnheter, til Biancas store fortvilelse. Bowie var forresten mer enn bare kompisen til Mick. Angela Bowie, kona til David, kommer hjem til leiligheten i Chelsea en tidlig morgen i 1972 og finner ektemannen i seng med Jagger. Hun betrakter de to nakne rockidolene og utbryter: Har dere lyst på frokost, gutter? Tidligere samme år hadde Jagger forført Angela og skrev seinere sangen «Angie» til henne. Angela syntes flørten med Mick var en stor nedtur. Ron Wood har nå blitt fast medlem av bandet, og har mer enn nok å bidra med av narko- og dameskandaler. Like etter brannen hos Keith blir Woods' leilighet i London raidet av politiet mens Wood selv er i platestudio. De finner mengder med kokain og marihuana. Og i tillegg finner de Rons kone, Krissie, kliss naken i sengen med venninnen Audrey Burgon. Dette er også året hvor Stones lager et TV-program med tittelen «Starfucker». Groupier over hele verden hevder dette er en hyllest til dem. Forholdet mellom Mick og Bianca blir stadig mer anstrengt, og i 1977 topper det seg. Det blir skandale i Canada da statsministerens kone, Margareth Trudeau, røper at hun har sterke følelser for Mick. Men det er ikke Mick som har et forhold til Trudeau, Bill Wyman dater Margareth i flere måneder. Mick stikker av fra oppstyret og drar på ferie med modellen Jerry Hall - eksen til Roxy Music-vokalist Bryan Ferry. Bianca og Mick blir ikke offisielt skilt før i 1980. Bianca krever da halvparten av Micks formue på 100 millioner kroner.

Naken og død

Morgenen 20. juli 1979 blir 17 år gamle Scott Cantrell funnet naken og død i senga til Anita Pallenberg og Keith Richards. Cantrell har skutt seg selv i hodet, og Anita er vitne til hendelsen. Keith er i studio i Paris. Cantrells død starter opprullingen av en sexfiksert sekt Anita har deltatt i. Hun skal ha arrangert flere sexorgier med unge gutter og jenter der narkotika og ofring av dyr også var blant ingrediensene. Orgiene foregikk i hjemmet til Anita og Keith når Keith var borte. Seinere samme år møter Keith blondinen Patti Hansen mens han feirer bursdagen sin på Roxy Roller Disco i New York. I november 1980 gifter Mick Jagger og Jerry Hall seg i en semi-hinduistisk seremoni på Bali. Det går bare litt over ett år før Jerry igjen går med gifteplaner. Denne gangen med mangemillionæren Robert Sangster. Det kan virke som om det er pengene som fascinerer henne.

Gifter seg

18. desember 1983 gifter Keith seg med Patti Hansen i Mexico. Omtrent på denne tida treffer Bill Wyman den 13 år gamle fotomodellen Mandy Smith. Forholdet mellom den middelaldrende Stones-bassisten og mindreårige Mandy holdes skjult helt frem til 3. august 1986. Da forteller nå 16 år gamle Mandy historien i et eksklusivt intervju med avisa The News of The World. Tre år seinere gifter Bill og Mandy seg. Bills 28 år gamle sønn, Stephen, er forlover. Stephen gifter seg senere med Mandys mor. Like etter bryllupet ryker Mick Jagger og Bill Wyman uklar fordi Bill angivelig skal ha hatt et forhold til en av Micks datters 17 år gamle venninner. Mick på sin side opplever at Jerry forlater ham, og hun er på nippet til å ta ut skilsmisse etter at han blir fersket sammen med den purunge modellen Carla Bruni. Jagger og Hall har siden klart å holde på forholdet, til tross for Micks sporadiske sidesprang. Bill Wyman passerte i 1992 3 000 ekspederte groupies. Han giftet seg i 1994 med Suzanne og har fått tre barn med henne. Steinansiktet, trommisen Charlie Watts, har gjennom hele Stones-epoken vært gift og trofast mot sin kone Shirley.