Sex, drugs & Quart

Tidligere Quart-topper skriver bok om skandalene.

(Dagbladet.no): Tidligere pressesjef Pål Hetland og tidligere bookingnmedarbeider Alf Solbakken skriver bok om Quartfestivalen, skriver VG.

Ideen bak boka er å fortelle om hva som har foregått i kulissene på det som har vært Norges mest skandaleomsuste festival.

Gjennom årene har bråk nesten blitt Quartens varemerke. Kona til Pål Hetland solgte billetter på svartebørsen, i 2003 satt Dagbladet fokus på pengerotet rundt festivalen og så var det selvfølgelig sexskandalen med The Cumshots og Fuck For Forest. I 2005 røyket Snoop Dogg kanskje hasj på scenen og i fjor meldte store deler av festivalledelsen seg ut og startet Hove.

Både Hetland og Solbakken fikk sparken i 2004, men skal ha alliert seg med en rekke av festivalens nøkkelpersoner.

Blant dem er tidligere bookingsjef Toffen Gunnufsen. Til VG sier han at han tror boka kommer til å florere av sex, drugs & rock\'n\'roll-historier, spesielt fra nittitallet.

- Det er ingen tvil om at det har vært mye narkotika på Quart. Det sier seg selv, gjennom 17 år med festival, sier Hetland til avisa.

Til Dagbladet mente Gunnufsen i 2005 at Quarten egentlig var en perfekt arena for skandaler.

- Alt ligger jo egentlig til rette for skandaler på Quart. Det er jo selve formatet, rammen rundt festivalen. Vi har jo pietismen og Sørlandet, og så er jo pressen ganske fokuserte der og da. Fuck For Forest-saken hadde nok ikke blitt så stor hvis den hadde skjedd et annet sted, mente Toffen Gunnufsen.

Fuck For Forest-samleiet under Cumshots-konserten var årets musikkskandale i 2004. Foto: Anders Grønneberg
Fuck For Forest-samleiet under Cumshots-konserten var årets musikkskandale i 2004. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Tommy Hol Ellingsen og Pål Hetland diskuterer Fuck For Forest-stuntet i 2004.