Sex, drugs og rokkenråll

Blir Martin Scorseses og Mick Jaggers «Vinyl» en «Mad Men» om musikkbransjen?

SPOLEBÅND OG GLASSCOLA: Det blir rekvisittfest når Martin Scorsese, Mick Jagger og Terence Winter ruller i gang musikkdramaet «Vinyl» på HBO neste år. Bobby Cannavale spiller hovedrollen som plateselskapsdirektør Richie Finestra i New York sent på 1970-tallet. Foto: HBO
SPOLEBÅND OG GLASSCOLA: Det blir rekvisittfest når Martin Scorsese, Mick Jagger og Terence Winter ruller i gang musikkdramaet «Vinyl» på HBO neste år. Bobby Cannavale spiller hovedrollen som plateselskapsdirektør Richie Finestra i New York sent på 1970-tallet. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den dekadente og meget dynamiske amerikanske musikkindustrien på 1970-tallet er the stuff of legends, et faktum som forløpig har vært relativt lite utnyttet i tv-dramatisk sammenheng. 

Dette akter HBO, Martin Scorsese, Mick Jagger og showrunner Terence Winter («Boardwalk Empire») å utnytte med «Vinyl» - en kommende tv-serie om livet bak kulissene i musikkbransjen i New York. 

Serien har vært under utvikling siden 2010, ifølge A.V. Club. Herrene bak har, fornuftig nok, ikke latt seg friste til å lage en serie om eksessene i det vi i dag tenker på som «classic rock»-epoken fra første halvdel av 1970-tallet. I stedet skal serien fokusere på slutten av tiåret, da det musikalske etablissementet ble utfordret og revitalisert av den amerikanske punkrevolusjonen som startet i New York med band som New York Dolls og The Ramones. 

Mot slutten av fellesferien slapp HBO en kort teaser for serien (se den i videovinduet oppe til høyre). Den forteller ikke all verden om hva vi har i vente, utover at energinivået blir høyt, at det blir mye musikk (duh!), og at det snortes rikelig kokain.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer