Sex-forfatter blogganmelder journalister

- De gir terningkast på alt bortsett fra andre aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):Ida Jackson, bedre kjent som bloggeren «Virrvarr» og medforfatter av boka «Jenter som kommer», ser seg lei av å møte dårlige forberedte pressefolk.

Jacksons anmeldelse av Dagbladet Fredag:

Dagbladet, representert ved Dagbladet Fredag kom godt ut av intervjuet med bloggeren og sex-forfatteren.

Men som tabloid-avis, fikk fredagsbilaget kritikk for å ha for mange bilder i artikkelen og for å ha det Jackson kalles et sensasjonspreget oppslag.

Bloggeren syntes ikke noe om å bli stilt spørsmålet om hun og medforfatteren så på dem selv som orgasmeorakler, noe hun svarte et kontant nei til.

- Hadde vi sagt «why not» så ville vi stått som orgasmeorakler i Dagbladet, skriver Jackson i sin egen blogg.

Nå legger hun ut anmeldelser av alle journalister som har intervjuet henne og medforfatter Maren Kristiane Solli sin egen blogg.

I forbindelse med intervjuene som fulgte lanseringen av boka, fant den kreative bloggeren ut at ikke alle journalistene var like godt forberedt som hun kanskje skulle ønske.

Under et av de mange intervjuene opplevde hun at en journalist plutselig kalte boka hennes for «Fittepositiv», som var tittelen på en artikkel Dagbladet FREDAG tidligere hadde skrevet om boka.

Nysgjerrig

Til fagbladet Journalisten sier hun at hun under bokintervjuene har gjort egne notater, og at alle reportere som intervjuer henne vil bli anmeldt på hennes blogg.

Som blogger er hun nysgjerrig på hvilken setting intervjuet blir satt i.

- Ofte har jeg selv brukt journalistiske tekster som kilder og kritisert folk på basis av hva som har blitt sagt i intervjuer.

Bloggeren synes det er spennende å undersøke den journalistiske settingen og operere som borgerjournalist.

- Problemet med pressen er at de ikke objektivt kan fordømme seg sjøl. De gir terningkast på alt bortsett fra andre aviser, sier Jackson til Dagbladet.no. 

Utfordrende spørsmål

Jackson mener at bloggen ligger på siden av den journalistiske teksten, og fungerer som en metatekst, som kaster et kritisk lys over pressen.

Hun vil heller ha utfordrende spørsmål enn lettkjøpte funderinger fra journalister som driver med lanseringsjournalistikk.

Ida Jackson (21) til (høyre i bildet) har sammen med Maren Kristiane Solli (22)(til venstre) skrevet Norges første håndbok for jenter som vil ligge med andre jenter.
Ida Jackson (21) til (høyre i bildet) har sammen med Maren Kristiane Solli (22)(til venstre) skrevet Norges første håndbok for jenter som vil ligge med andre jenter. Vis mer

- Publikum er ofte smartere enn den linja det tabloide mediet legger seg på. Jeg blir bedre framstilt i media av å svare på spennende spørsmål enn ren trivia.

Ikke urimelig

Under intervjuene har hun vurdert journalister utfra evnen til å gjøre research, stille oppfølgende spørsmål og spørre om relevante ting. - Jeg synes ikke at jeg stiller overmenneskelige krav til journalistene, dette er ting de burde ha gjort allerede, sier hun.

Kjapp anmeldelse

I dagens nettsamfunn skjer ting raskt.

Før sitatsjekken til denne artikkelen hadde Ida Jackson allerede rukket å anmelde journalistens intervju med henne, og hadde en del å sette fingeren på.  

Les anmeldelsen her.

Sex-forfatter blogganmelder journalister
ANMELDTE DENNE ARTIKKELEN: Mens hun ventet på sitatsjekk anmeldte Ida Jackson journalistens intervju som lå til grunn for denne artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer