Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sex, fyll og vold i ny Paperboys-musikkvideo: - Kommer sikkert noen reaksjoner

- En hyllest til kortvarig lykke, sier Øyvind «Vinni» Sauvik (40).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har gått seks år siden Øyvind «Vinni» Sauvik (40) skilte lag fra Paperboys og Ole Alexander «Pope Dawg» Halstensgård.

Nå er duoen tilbake for fullt, og i dag ble musikkvideoen til låta «Go Ahead» sluppet.

Videoen er en montasje av frittstående hendelser og mennesker, med innslag av både fyll, narkotika, sex og vold.

- Hyllest til kortvarig lykke Vinni er forberedt på reaksjoner.

- Folk har lett for å reagere nå for tida, men folks reaksjoner får være folks reaksjoner. Det kommer sikkert noe, men jeg har ikke tenkt så mye over det.

- Musikkvideoen er ganske drøy - hva slags symbolikk ligger i den?

- Virkemidlene i musikkvideoen er regissørens tolkning av låta. Og selv om det er både sex og fyll, føler jeg ikke at det er det den handler om. Videoen er en hyllest til kortvarig lykke, der regissøren har satt sammen en montasje av postapokalyptiske tendenser fra alle verdenshjørner, sier Sauvik, og legger til:

- Fylledelen av låta er for eksempel bare et bilde, da fylla er en slags midlertidig lykke. Det blir brukt som et symbol, men for meg er dette ingen fyllelåt.

Ikke hendelser fra eget liv «Idol»-dommeren forteller at låta handler om hvordan alt i livet er midlertidig, enten det er godt eller vondt.

- Vi mennesker bruker mye tid og energi på stress og uoppfylte krav i hverdagen. Musikkvideoen beskriver det motsatte - og handler om det å gi litt mer faen.

- Er det et slags angrep på hverdagsstresset?

- Nei, på ingen måte. Dette er ikke et angrep på noe - jeg skriver om ting som opptar meg, og dette er en måte å uttrykke det på, sier Sauvik, som forteller at låta ikke er inspirert av noen spesiell hendelse eller opplevelse fra eget liv.

Reiser til Bali For en tid tilbake ble det kjent at Vinni og ekskona Tone Oraini Selfors (35) igjen har gått fra hverandre. De to er fortsatt gode venner, og i sommer, etter at «Idol»-sirkuset har lagt seg, reiser Sauvik til Bali, der ekskona og sønnen Leonel (8) bor.

- Det blir veldig bra, sier Vinni, som ikke ønsker å utdype omstendighetene rundt familiesituasjonen eller hvorvidt han fremdeles er singel.

Men livet er bra om dagen, forteller han.

- Jeg kan ikke klage på livet nå. Sola skinner, jeg lager musikk, er i studio, jobber med «Idol» og mye annet gøy. Å jobbe med Paperboys igjen er noe helt annet enn å jobbe solo. Nå er det mer et lagprosjekt igjen, og det er fett, sier han.

Hele Norges coronakart