Sex, løgn og mikrofilm

Har du ikke fått med deg spiondramaet «The Americans»? Netflix er redningen for oss som henger litt etter.

FAMILEDRAMA: Familien Jennings er ikke helt som andre amerikanske forstadsfamilier. Foreldrene, Elizabeth og Philip, er i virkeligheten sovjetiske agenter. Foto: Netflix
FAMILEDRAMA: Familien Jennings er ikke helt som andre amerikanske forstadsfamilier. Foreldrene, Elizabeth og Philip, er i virkeligheten sovjetiske agenter. Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elizabeth (Keri Russell) og Philip Jennings (Matthew Rhys) bor sammen med barna Paige (13) og Henry (10) i en forstad til Washington D.C. De driver et reisebyrå, er tilsynelatende et helt vanlig amerikansk forstadsektepar, med helt vanlige gleder og sorger.

Men alt er løgn.

Elizabeth og Philip er i virkeligheten Nadezhda og Mischa, to sovjetiske spioner som jobber for KGB-direktorat S. De er trent opp siden tidlig ungdom til å infiltrere det amerikanske samfunnet, og opererer som hemmelige agenter med alle rettigheter, inkludert en lisens til å drepe som de med ujevne mellomrom benytter seg av.

Serien dukket først opp opp i 2013, og kvaliteten bare steg med sesong to. Den kom på Netflix for et par måneder siden, men her i Rett på nett-spalten tillater vi oss av og til å skynde oss langsomt. Det er jo uansett nesten ingen som ser noe samtidig på «tv» lenger.

Som topptrente fotsoldater i Reagan-æraens kalde krig jakter Elizabeth og Philip amerikanske forsvarshemmeligheter med livet som innsats, mens de driver en katt-og-mus-lek med FBI. Til alt overmål er naboen og vennen Stan Beeman, fabelaktig spilt av Noah Emmerich, en av dem som jakter på dem. Han driver med kontraspionasje i FBI, og aner ikke at naboene over gjerdet er det mystiske paret han og kollegene jakter på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer