Sex og ansikter

Fire par, sex og kjærlighet, håndholdt, tett på

TV: Det handler om parforhold i «Si at du elsker meg» - for å si det mildt.

Vi kan presentere dem etter alder: Jamie og Hugo er kåte og skal gifte seg, Carolyn og Palek strever med å få barn, Dave og Katie har to barn og svært lite sex, mens May, som er sexterapeut og i 60-åra, har harmonisk ekteskapelig sex med han fyren fra «Falcon Crest».

Oppstyr


Serien skulle i utgangspunktet hete «SexLife», men kunne like gjerne hete «Ansikter». Den er «hard core», ikke i pornografisk forstand, men i hvordan den lar ansiktene fylle skjermen. Dessuten kretser tematikken utelukkende rundt parforhold. Jobb, venner, finanskrise eller oppussing av kjøkkenet får vi vite svært lite om.

Serien skapte en del oppstyr i USA rundt premieren, siden sexscenene er hyppige og eksplisitte. Men de er også korte.

Skjære inn til kjernen


Cynthia Mort, hjernen bak serien, har helt tydelig en visjon om å skjære inn til det hun ser som kjernen. Hun vil vise oss hvordan sjalusi, manglende lyst og impotens fører til løgner, tristhet, gnagende ubehag og - etter hvert - behov for terapi.

Til tross for at alle parene er hvite, streite og tilhører middelklassen, er de forskjellige nok til å holde på interessen. Samtidig er stemningen trykkende, handlingen til dels stillestående og det er forståelig at serien ikke ble mer enn ti episoder lang. Produsent HBO ønsket en ny sesong, men Cynthia Mort ga opp fordi hun ikke klarte å finne en retning for serien.

Dokumentarisk


Stilen er dokumentarisk, lyset er blekt, interiørene beige og grå. Her er det mye håndholdt, både hva gjelder kamera og andre ting. Vi får både en stilstudie og en nærstudie og helheten er såpass unik at den fortjener en sjanse.

NRK meddeler for øvrig at «sendetiden er lagt til mørke høstnetter og anbefalt aldersgrense er 15 år».

HARD CORE: Vi får mye sex i «Si at du elsker meg», men det er ansiktene som fyller skjermen. Her er Tim DeKay og Ally Walker i rollene som David og Katie, et av fire par i fokus. Foto: NRK
HARD CORE: Vi får mye sex i «Si at du elsker meg», men det er ansiktene som fyller skjermen. Her er Tim DeKay og Ally Walker i rollene som David og Katie, et av fire par i fokus. Foto: NRK Vis mer
Sex og ansikter