Sex og shopping i massemediene

Hvis noen hadde villet betale ekskjæresten din ti millioner for intimsladder om deg, hvis sladderen var god nok - hvordan hadde historien om deg sett ut da?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DET ER PENGER

i David Beckham. 25 år gamle Rebecca Loos skal ha fått 10 millioner kroner for å hevde at hun ved fire anledninger har ligget med mannen. Den siste av de fire gangene skal hun ha følt seg som en hore, skal hun selv ha fortalt.

Hvor mye News of the World, The Sun og Sky Channel, alle eid av medieverdenens svar på Darth Vader, Rupert Murdoch, har tjent på TV-sendingene og artiklene om de fire samleiene og noen tekstmeldinger er vanskeligere å vite, men sladderintervjuet på TV trakk to millioner seere.

Substansen i historien skal være at en mann har vært utro mot sin kone. Basert på forskjellige statistikker skjer det som kjent i 30- 40 prosent av alle ekteskap. Slik sett er dette en historie mange kan kjenne seg igjen i. Og uten at jeg kan være sikker: Jeg tror det har forekommet utroskap i norsk elitedivisjon også. På det området ligger neppe kjekke norske gutter bak Beckham. Hvis det med Beckham er sant, da.

DET FINNES SELVSAGT IKKE

en eneste presseetisk anstendig grunn for å trykke eller offentliggjøre påstandene. Ved to av de forrige berømte utroskapshistoriene, presidenten Clinton og prins Charles, fantes det fikenblad å gjemme sexinteressen bak: Clinton skulle ha løyet under ed om forholdet, og Charles skulle tross alt arve et monarki, med eller uten en dronning ved sin side. Men Beckham skal bare spille fotball, og det skal han helst gjøre oppreist og med klærne på. Denne sladderen er utelukkende et spørsmål om penger: Det finnes et marked. Og ingen har som kjent noensinne tapt penger på å undervurdere folks smak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer