TIL OSLO: Om en knapp måned leder Sarah Jessica Parker Nobelkonserten i Oslo.
TIL OSLO: Om en knapp måned leder Sarah Jessica Parker Nobelkonserten i Oslo.Vis mer

«Sex og singelliv»-stjerne skal lede Nobelkonserten

Sarah Jessica Parker og skuespillerkollega Gerard Butler er årets nobelverter.

(Dagbladet): Om en knapp måned deles fredsprisen ut til Den Europeiske Union i Oslo Rådhus, og den årlige Nobelkonserten blir avholdt samme kveld.

I dag er det offentliggjort hvem som blir de to vertene for årets fredspriskonsert 10. desember.

Den amerikanske skuespilleren Sarah Jessica Parker (47), best kjent som «Carrie Bradshaw» i tv-serien «Sex og Singelliv» er årets vertinne. Hun skal ledsages av Hollywood-kjekkasen Gerard Butler (43).

I fjor ble konserten ledet av Helen Mirren og Rosario Dawson. Tidligere har den hatt verter som Tom Cruise, Oprah Winfrey, Uma Thurman,  Scarlett Johansson, Will Smith og Liam Neeson.

Beæret Skotske Gerard Butler har spilt i en rekke kjente Hollywoodfilmer, og er kanskje mest kjent for sin rolle som Sparta-konge i storfilmen «300».

I en pressemelding uttaler begge de kommende vertene at de er beæret over å få være del av fredspriskonserten.

SKAL SPILLE: Karpe Diem Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SKAL SPILLE: Susanne SundførFoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAL SPILLE: Laleh Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet
SKAL SPILLE: Seal Foto: Stella pictures
SKAL SPILLE: Jennifer Hudson Foto: Stella pictures

- Jeg er dypt beæret over å bli spurt om å være en del av denne betydningsfulle feiringen av menneskeheten. Den europeiske union har vist verden hva som er mulig når krefter forenes i fred. Det er en glede å stå sammen disse flotte artistene og feire EU og EUs bidrag til fred i verden, sier Butler ifølge pressemeldingen.

Laleh og Seal Sarah Jessica Parker samtykker med sin skuespillerkollega og medvert.

- Det er et stort privilegium å være en del av årets Nobels Fredspriskonsert. Jeg er beæret over å få dele scene med slike fantastiske artister, sier Parker.

Hittil er artistene Jennifer Hudson, Seal, Karpe Diem, Susanne Sundfør og Laleh bekreftet til å spille under konserten. Flere artister vil bli offentliggjort de kommende dagene.

NOBELVERT:  Norgesvennen Gerard Butler skal, sammen med Sarah Jessica Parker, lede årets nobelpriskonsert. Foto: Stella pictures
NOBELVERT: Norgesvennen Gerard Butler skal, sammen med Sarah Jessica Parker, lede årets nobelpriskonsert. Foto: Stella pictures Vis mer