SIER NEI: Kim Cattrall (61) ønsker ikke å være med i en tredje «Sex og singelliv»-film. Foto: NTB Scanpix
SIER NEI: Kim Cattrall (61) ønsker ikke å være med i en tredje «Sex og singelliv»-film. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Sex og singelliv»

«Sex og singelliv»-stjerner i Twitter-drama

Kim Cattralls tidligere medskuespiller har hevdet på Twitter at Cattrall har skylden for at det ikke blir en tredje «Sex og singelliv»- film.

(Dagbladet): «Sex og singelliv» ble umiddelbart en snakkis da tv-serien rullet over skjermene for første gang i 1998. Serien om de single venninnene Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha, fikk stadig nye fans gjennom seriens seks sesonger. Senere ble det også to kinofilmer. Den siste kom i 2010.

Innspillingen av film nummer tre i rekken skulle etter planen ha startet de kommende ukene, før prosjektet uventet ble skrinlagt.

- Det er over, vi kommer ikke til å lage noen film. Jeg er skuffet, uttalte Sarah Jessica Parker, som spiller Carrie i serien, i et intervju med Extra.

Parker sa ikke noe mer om årsaken.

Twitterdrama

Saken har senere utviklet seg til et drama på Twitter etter at britiske Daily Mail hevdet at årsaken var at Kim Cattrall (61), som spilte Samantha i serien, skal ha stilt urimelige krav til produksjonen. Om dette stemmer er uvisst, men dramaet har nå, ifølge Buzzfeed, fortsatt på Twitter.

Cattrall selv var den første som svarte på beskyldningene som kom fra Daily Mail. Hun benektet det som ble skrevet i artikkelen. På Twitter skrev hun at hun aldri ønsket å lage en tredje «Sex og Singelliv»-film i utgangspunktet.

Kort tid etter gikk imidlertid medskuespiller Willie Garson, som spilte Stanford Blatch i serien, ut på Twitter og hintet til at det som sto i Daily Mail- artikkelen stemte.

Ifølge Buzzfeed tvitret Garson: «Og det er det. Det er trist, men årsaken stemmer. Punktum.... Sarah Jessica Parker: Det blir ingen 'Sex og Singelliv' 3 @CNN».

Garson slettet senere Twitter-meldingen, men retvitret originalartikkelen fra Daily Mail.

Cattrall på sin side har senere retvitret en mengde tweets fra fans som støtter henne i saken. Blant annet har hun delt tweets der fansen ber om at hun skal få være i fred og at den andre «Sex og Singelliv»-filmen uansett var dårlig.

En annen fan peker på ironien i at «Sex og Singelliv» har bidratt til å gjøre kvinner selvstendige og ta kontrollen over eget liv, samtidig som Cattrall får kritikk for ikke å ville delta i en tredje film.

Skuespiller Kim Cattrall (61) er for mange mest kjent for rollen som Samantha Jones i TV-suksessen «Sex og singelliv». Men at hun endte opp med å ta rollen var bare så vidt.

På «Skavlan» i forrige uke forteller hun at hun i utgangspunktet sa nei til å spille den sexfokuserte og frittalende PR-agenten Samantha Jones.

Nakenscener

- Du må gå 20 år tilbake i tid, og du må tenke på hva det betydde å være 40 år for 20 år siden, forklarte Cattrall, som var 41 år da hun fikk tilbud om rollen.

Cattrall trodde ikke at hun kom til å klare å spille Samantha grunnet aldersdiskriminering både fra seg selv og andre.

Også Sarah Jessica Parker, som spilte rollen som Carrie Bradshaw i serien, holdt på å takke nei til rollen. Det kom frem i boka «Powerhouse: The Untold Story of Hollywood’s Creative Artists», skrevet av James Andrew Miller.

I et utdrag fra boka, gjenfortalt av The Hollywood Reporter, innrømmer Parker at hun først var motvillig til å ta rollen som siden gjorde henne til en av Hollywoods største stjerner.

- Jeg var ikke akkurat ivrig på nakenscenene og språkbruken i manuset, forklarer Parker i utdraget.

Siden film nummer to kom har det lenge vært spekulasjoner om det skulle komme en tredje film om venninnegjengen i New York.

Blant annet har Garson uttalt til Female First at han hadde elsket å bli med i en tredje film. Sarah Jessica Parker, som spilte Carrie uttalte allerede i 2011 at historien for en eventuell ny film var klar til magasinet Parade.

TAKKET NEI: Under kveldens «Skavlan» forteller skuespiller Kim Cattrall at hun i utgangspunktet nei til rollen som Samantha Jones i «Sex og singelliv». Video: NRK Vis mer