TREKANT: NRK-serien Trekant ble bl. a. vist for elever på Fyrstikkalleen skole i Oslo. TV-serien tok for seg temaer rundt sex. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TREKANT: NRK-serien Trekant ble bl. a. vist for elever på Fyrstikkalleen skole i Oslo. TV-serien tok for seg temaer rundt sex. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Sex og sytti

Hva er det de innbiller seg, småtrollene? At sex er forbeholdt dem mellom 16 og 23?

Dette gidder jeg ikke å la stå uimotsagt:

Et lite møfrø uttaler seg i radioen om «Trekant», om direkteorgasmen selvfølgelig.

Om hun hadde tatt anstøt av den? HUN nei. Selvfølgelig ikke, programmet gikk jo dessuten så sent om kvelden at småbarn ikke opplevde det.

Verre er det at hvem som helst kan gå på nettet og se det, sa hun. Til og med småunger og 70-åringer som kunne oppfatte/bruke det på en gal måte. Misforstå.

Jeg kan ikke sitere det korrekt. Jeg kjørte dessverre bil en svært kort avstand og fikk bare med meg noen setninger, men meningen var ikke til å misforstå.

Og jentespiras kjepphøye, umodne uttalelse fikk meg nesten til å kjøre rett OVER den kronglete rundkjøringen.

Så jeg programmet? Ja. Ble jeg sjokka? Nei? Derimot husker jeg at jeg lo godt da jeg i sin tid leste Lisa Alters «Kinflicks», der en jentegjeng bruker vibratoren så heftig at huset rister, det blir kortslutning og strømmen går. Kanskje ikke engang veslas oldemor var født den gang boka gikk sin seiersgang verden over. Men sexen var født serru, og ikke er den dø? heller.

Hva er det de innbiller seg, småtrollene? At sex er forbeholdt dem mellom 16 og 23? Og at 50-, 60-, 70- og 80-åringer har pensjonert seg fra sengelek og ikke engang lenger vet hvordan orgasme staves?

Vi kan faktisk fortelle de oppvoksende kjekkaser at vi lever i beste velgående med vår sex.

At den til og med kan bli bedre med årene, i eller utenfor ekteskap.

Nei da, ikke fordi vi er blitt roligere. At vi forlanger mindre. Noen sier at menn dabber av med årene. Og at kvinnene heller velger strikketøy. På vegne av flere, det er ikke vår erfaring.

Tvert imot, jo tryggere vi blir på oss selv, og vår partner er med, jo finere blir det. Vi er rett og slett skamløst heftige.

Blir du flau nå, møfrø?