Sex og tragedie

Skitten sex og tragisk familieliv om hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Tanken på biff og fitte motiverer meg til å drikke mer øl», forteller hovedpersonen i Stig Aasviks andre roman, «Costa Blanca». Utsagnet er på mange måter betegnende for jeg-fortellerens fluktliknende opphold i Buenos Aires: Det går mye i bordeller, blodige biffer, porno, onani, drikk og hor. Romanen åpner med en mislykket sexscene som forsøker å være så skitten og eksplisitt at Aasvik gjør Torgrim Eggens bokaktuelle Cuba-elskov rangen stridig. Men først og fremst har hovedpersonen forlatt Norge for å komme bort fra, og muligens klar av, sin tragiske familiehistorie. Hans ressurssvake søster har begått selvmord, og den tidligere litteraturstudenten bebreider henne både at han har måttet reise vekk og at han er blitt den misantropisk anlagte mannsgrisen han oftest framstår som i boka: «Det er du som har vekt den mannevonde mannslingen i meg.» For å bearbeide sorgen over hennes tragiske liv og død og komme seg videre, bestemmer han seg for å skrive historien hennes.

Terapiskriving

«Costa Blanca» handler derfor delvis om en jeg-forteller som virrer rundt i gatene i Buenos Aires, blir slått ned og studerer kvinnerumper, og delvis om historien han er i ferd med å skrive - historien om søsterens, og delvis også sitt eget liv. Boka tematiserer skriving som terapi og forholdet mellom historieskriving og «virkelighet», men er også en sår barndomsskildring og en sørgelig søskensaga.- Søsterens historie forteller hovedpersonen i du-form, henvendt til sin døde slektning. Historien hennes inneholder alt sosialmyndighetene har lært oss å kjenne som veien mot stupet: Hasjrøyking før tenåra, fester, eldre menn, ung alenemor, stadig nye fedre, kommunale leiligheter. Men en dag bestemmer hun seg for å begynne på nytt: Hun tar med seg barna og sin siste mann til Spania, der hun har leid et hus via Internett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer