Sex og trolldom

«Harry Potter» og «Moulin Rouge» har lansert hver sitt forrykende nettsted i dag.

Den offisielle hjemmesida til filmen om Harry Potter ble for kort tid siden lansert av Warner Bros. Potter-fans kan her gå på en flash-animert cyberutgave av trollmannskolen Galtvort.

Truet barne-nettsteder

Ennå er det litt tidlig å vise klipp fra filmen, som etter alle solemerker får verdenspremiere 16. november. Imidlertid er et foto fra filmatiseringen av J.K. Rowlings bøker gjort tilgjengelig for allmennheten. Her poserer hovedrolleinnehaveren Daniel Radcliffe med ugla Hedvig. Den offisielle filmplakaten er dessuten klar.

Warner Bros ønsker imidlertid å verne om sin rett til magiske Potter-hjemmesider. Barn bak hjemmesnekrede Potter-sider som tydelig er laget på barnerommet, har fått brev fra filmgiganten med trusler om søksmål dersom sidene ikke ble stengt.

Kylie drikker absint

Det har vært mye frem og tilbake med Baz Luhrmann's «Moulin Rouge». Først overskred den budsjettet, så ble filmingen utsatt og man måtte filme en rekke scener på nytt. Slikt blir det dårlig stemning av, og ryktene begynner å gå.

Om filmen blir bra eller katastrofal, er det selvsagt for tidlig å svare på. Men du kan besøke filmens nyåpnede nettsted og gjøre deg opp din egen mening.

Foreløpig kan du se en rekke stillbilder fra filmen. I tillegg spiller Kylie Minogue personifiseringen av drikken Absinthe, en irrgrønn sprit med høy alkoholprosent som også Kristiania-bohemen brukte som tørstedrikk.

Sex og død

Historien i «Moulin Rouge» er satt til forrige århundres Paris, hvor dekadansen råder og uskyldige Ewan McGregor faller for hora Nicole Kidman.

Baz Luhrmanns filmer henter sin handling fra mytenes verden. Hans første film, «Strictly Ballrom» var løst basert på myten om David og Goliat og Den stygge andungen, mens «Romeo+Juliet» selvsagt tar for seg Shakespeares udødelige kjærlighetshistorie.

«Moulin Rouge» bygger på myten om Orfeus og Euridike, men handlingen er flyttet fra antikkens Hellas til Paris og de røde sceneteppene på Moulin Rouge.

- Jeg ønsker å fortelle en historie som er naiv, men samtidig eksotisk og fjern. Jeg vil at publikum skal være klar over at de ser en film. I «Moulin Rouge» fjerner jeg alt som heter naturalisme og realisme gjennom sang og dans, sier Baz Luhrmann på nettstedet.

Skrur du opp lyden når du ser filmklippet av Kylie Minogue, kan du høre Ewan McGregor synge. Og ikke glem å ta et kurs i can can når du først er innom.