Sex og vold og herlige retter

Himmlers kokk kunne langt mer enn å lage mat.

Den franske journalisten og forfatteren Franz-Olivier Giesbert er for første gang kommet ut med bok på norsk, den burleske liksom-historiske romanen «Himmlers kokk». Her er han knipset på vei inn i Elysee-palasset i Paris 6. juni, til feiringen av 70-årsjubileet for D-dagen. Foto: AFP / FRED DUFOUR
Den franske journalisten og forfatteren Franz-Olivier Giesbert er for første gang kommet ut med bok på norsk, den burleske liksom-historiske romanen «Himmlers kokk». Her er han knipset på vei inn i Elysee-palasset i Paris 6. juni, til feiringen av 70-årsjubileet for D-dagen. Foto: AFP / FRED DUFOUR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Boka om den armenske flyktningen Rose, som ble den beryktede nazi-lederens private kokk, er en sprudlende kavalkade gjennom Europas traumer.

Den franske forfatteren fletter sammen fantasi og virkelighet på en frimodig og tankevekkende måte. Overraskelse på overraskelse driver leseren gjennom teksten.

Franske forfatterstjerner

Frankrike er et land med tett samrøre mellom politiske og intellektuelle kretser. Politikerne briefer med sin dannelse, forfatterne er store stjerner, og kulturprogrammene på TV og radio kvier seg ikke for å være kresne og krevende.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer