Sex Pistols dropper Norge

Sex Pistols legger ikke turen innom Norge på sommerens verdensturné.

(Dagbladet.no): Pønkebandet Sex Pistols er ikke ferdig med å melke penger ut av platebransjen. I sommer slipper de en konsert-dvd og legger ut på verdensturné.

Turen går innom både Finland og Sverige, men Johnny Rotten & co dropper Norge, hvis turnéplanen musikknettstedet Pitchforkmedia publiserte i dag er den fullstendige.

Dermed blir det sannsynligvis ingen reprise av de legendariske konsertene bandet holdt på Penguin Club i Oslo og i Trondheim i 1977 i denne omgang.

Er du fan, har du likevel sjansen til å se bandet på flere festivaler og klubber i Europa i sommer. Den nærmeste er Peace & Love-festivalen i lille Borlänge i Sverige - en 44 mils kjøretur fra Oslo. Sex Pistols spiller også i Helsinki i august.

Dvd-en «There\'ll Always Be an England», som kommer ut 30. juni og er regissert av Julien Temple, inneholder 16 livespor fra den siste av bandets reunionturneer, som begynte i november i fjor og pågår ennå.

Den inneholder også 100 minutter med bonusmateriale, inkludert intervjuer, arkivklipp, Sex Pistols\' guide til London og sikkert også en hel del andre obskøniteter fra de aldrende pønkerne.

IKKE NOE GJENSYN: Slik så det ut da Sid Vicious, Johnny Rotten, Steve Jones og Paul Cook gjestet Penguin Club i Oslo i 1977. Det blir heller ikke på denne Sex Pistols-turneen noe nytt norgesbesøk på bandet. Foto: Odd H. Anthonsen/Dagbladet
IKKE NOE GJENSYN: Slik så det ut da Sid Vicious, Johnny Rotten, Steve Jones og Paul Cook gjestet Penguin Club i Oslo i 1977. Det blir heller ikke på denne Sex Pistols-turneen noe nytt norgesbesøk på bandet. Foto: Odd H. Anthonsen/Dagbladet Vis mer
Sex Pistols dropper Norge