Sex-ros til «Trekant»

Kringkastingsrådet roser den omstridte tv-serien.

APPLAUS: Kringkastingsrådet applauderer sexserien «Trekant» på NRK3 og trioen Pia Dailey Christoffersen (til høyre), Thomas Albertsen Dahlen og Marie Kinge. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
APPLAUS: Kringkastingsrådet applauderer sexserien «Trekant» på NRK3 og trioen Pia Dailey Christoffersen (til høyre), Thomas Albertsen Dahlen og Marie Kinge. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

NRKs omstridte sexprogram «Trekant» får ros i Kringkastingsrådet.

I stedet for å fordømme serien, som er blitt den største suksessen for NRK3 noensinne, oppfordrer Kringkastingsrådet at kanalen kommer med en oppfølger.

- Vi fikk ros og ikke ris, sier Håkon Moslet, redaksjonssjef i NRK Ung.

8000 reaksjoner Det var knyttet stor spenning til Kringkastingsrådsmøtet i dag, torsdag.

- Det er kommet inn over 8000 reaksjoner på programserien. Kritikken har vært massiv, sier Moslet, som selv var til stede på rådsmøtet for å redegjøre for «Trekant».

Rådsmedlemmene fikk ført en kort gjennomgang av serien med glimt fra de fire første episodene. Deretter snakket Moslet om beveggrunnene for å lage serien.

Får ros - Vår jobb i NRK Ung er å lage programmer med innhold for unge mennesker i alderen 13 - 29 år, en gruppe som i mindre grad bruker NRK.

Da redegjørelsen var over, kom rådet med positive tilbakemeldinger. Ikke minst på grunn av humoren og den avvæpnende stilen på serien.

- Ungdomsredaksjonen skal ha ros for å ha satt ungdom og sex på dagsorden, sier nestleder i Kringkastingsrådet, Sylfest Lomheim.

Vil ha oppfølging Konklusjonen til Kringkastingsrådet er todelt:

- NRK får unison ros for å lage fordomsfri og humorist sex. Men vi etterlyser en verdiforankring knyttet til programserien. Vi oppfordrer NRK å vurdere oppfølging, sier Lomheim.

Rådet ønsker at man også knytter sex til ansvar og følelser i større grad enn det som er blitt gjort til nå.