SOL, SEX OG SÅPE: «Beverly Hills, 90210» tok verden med storm. Nå kommer filmen om serien med avsløringene mange har venta på. Foto: NTB Scanpix
SOL, SEX OG SÅPE: «Beverly Hills, 90210» tok verden med storm. Nå kommer filmen om serien med avsløringene mange har venta på. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sex, såpe og sladder: Nå kommer filmen om «Beverly Hills, 90210»

Sannheten om kranglinga, nesten-kanselleringene og de mange avskjedene blir å se på film.

(Dagbladet): Husker du Brandon og Brenda Walsh?

Minnesota-tvillingene som ble kastet inn i et liv med riksom, sjalusi og en tilsynelatende utømmelig mengde personlig dramatikk, bare fordi pappa Jim fikk seg jobb i Los Angeles. 

Hva med den mystiske (og uforklarlig søkkrike) enstøing Dylan, den neglisjert superbaben Kelly, den smørblide snobben Steve, skoleflinke og fattige Andrea, musikknerden David eller den evige jomfruen Donna - husker du dem?

Selvfølgelig gjør du det, og nå blir historien bak «Beverly Hills, 90210» film.

- Seriøst mye faenskap Serien ble et tv-fenomen tidlig på nittitallet og den amerikanske tv-kanalen Lifetime vil vise deg livet bak kameraene på kultserien. Filmen er ventet på sensommeren i år. 

The Hollywood Reporter melder at prosessen er godt igang, og at filmen skal vise hvordan de første fire sesongen av såpeserien tok form. Spesielt fokus skal rettes mot de mange konfliktene hovedrolleinnehaverne imellom, hevdes det.

Den tidvise idyllen foran kamera var nemlig langt fra tilfellet når den røde lampa ikke lyste, og Lifetime lover at serien skal «legge vekt på de mange konfliktene mellom skuespillerne og produsentene både på sett og på privaten».

- Det en universell sannhet at om tre tenåringsjenter plasseres sammen slippes seriøst mye faenskap løs. Vi slang banneord og fornærmelser mot hverandre som om det var 3. verdenskrig, har Jennie Gerth (Kelly) tidligere sagt om tida og kranglene med Shannon Doherty (Brenda) og Tori Spelling (Donna).

Sex, singelliv og såpe Filmen skal også kaste lys over de mange nesten-kanselleringene av programmet, samt den påfølgende kjempesuksessen som sendte seertallene i taket og gjorde «Beverly Hills, 90210» til et verdensomspennende kulturelt fenomen. 

Ifølge The Hollywood Reporter manglet det ikke på dramatikk mellom skuespillerne i serien, og Lifetime lover en hel del saftige avsløringer. Blant annet vies mye tid til konflikten mellom Shannon Doherty og serieskaper Aaron Spelling.

Hun forlot serien etter fire sesonger da konflikten med Spelling, Tori Spellings far, nådde forsiden av avisene.

- Overraska over at jeg overlevde Berømmelsen satt sitt preg på Jason Priestley (Brandon), som var seriens bærende karakter fram til han takket for seg i 1998. Preistley prøvde seg så som racerbilsjåfør, samtidig som han slet med tunge rusproblemer. 

- Når jeg ser tilbake er jeg overraska over at jeg kom meg ut av L.A. i live. Da jeg forlot serien var det et antiklimaks. Jeg dro med en dårlig smak i munnen og følte jeg hadde kasta bort ni år av livet mitt, har han fortalt The Guardian.

«Beverly Hills, 90210» tok tv-verden med storm midtveis på nittitallet. Serien hadde premiere i oktober 1990, og varte tiåret ut, dog med en rekke utskiftninger i rollebestninga underveis. Serien fyller 25 år i år. 

Tida etter suksessen Jason Priestley, Jennie Garth, Shannon Doherty, Brian Austin Green og Luke Perry ble tenåringsidoler verden over, men alle har slitt med å kapitalisere på nittitallssuksessen.

Nærmest er trolig Garth og Green, som begge opplevde moderat-til-god suksess med komiserier på 2000-tallet. 

I 2008 forsøkte man seg på en gjenopplivning av konseptet, men serien «90210» hvor flere av karakterene fra originalserien gjorde comeback, ble ingen stor suksess og varte bare fem sesonger.

«Beverly Hills, 90210» ble i sin tid nominert til to Golden Globes for beste tv-drama. Jason Priestly høstet også to Golden Globes-nominasjoner for beste skuespiller i et tv-drama. 

HJELP VI ER I BEVERLY HILLS: Du kan tro Walsh-familien fikk klimasjokk da de flytta fra koselige Minnesota til kyniske Beverly Hills. Heldigvis gikk det godt til slutt, da, men det var nære på et par ganger der...
Foto: Fox Broadcasting Company
HJELP VI ER I BEVERLY HILLS: Du kan tro Walsh-familien fikk klimasjokk da de flytta fra koselige Minnesota til kyniske Beverly Hills. Heldigvis gikk det godt til slutt, da, men det var nære på et par ganger der... Foto: Fox Broadcasting Company Vis mer