Sex selger ikke alltid - «Nymphomaniac» flopper på danske kinoer

Få dansker har fire timer til overs for Lars von Triers nyeste.

TREG START: Forskjellige land bruker ulike lanseringsstrategier for Lars von Triers «Nymphomaniac» - i USA slippes den for eksempel i to deler, og på hjemmekino før den kommer på det store lerretet. Den lange versjonen av filmen som ble lansert i Danmark i romjulen, har imidlertid fått en treg start. Her er Stacy Martin i en scene fra filmen. FOTO: ZENTROPA
TREG START: Forskjellige land bruker ulike lanseringsstrategier for Lars von Triers «Nymphomaniac» - i USA slippes den for eksempel i to deler, og på hjemmekino før den kommer på det store lerretet. Den lange versjonen av filmen som ble lansert i Danmark i romjulen, har imidlertid fått en treg start. Her er Stacy Martin i en scene fra filmen. FOTO: ZENTROPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Lars von Triers «Nymphomaniac» har, som en rekke av hans tidligere filmer, skapt store overskrifter i verdens film- og tabloidpresse.

Men nok en gang viser det seg at det er lettere å bruke sex for å generere nettavisklikk enn for å selge kinobilletter. Kun 13 000 dansker har nemlig løst inn billett siden premieren 1. juledag.

Depper ikke Ifølge det danske filmmagasinet Ekko hadde distributøren håpet å oppnå 150 000 solgte billetter totalt. Likevel ser de ikke den treige starten som noe ubetinget nederlag:

- Jeg syns det er et ok resultat. Vi har hele tida vært klar over at det er en film som krever en beslutning, på grunn av sin lengde. Man skal reelt sett sette av fem timer inkludert pause og reklamefilmen, sier Jan Lehman, direktør ved Nordisk Film Biografdistribution til Ekko.

Lehman sier nå at 40 000 solgte billetter totalt vil være svært bra, men at også 25 000 vil være et greit resultat.

Filmen får norsk premiere 24. januar, selvsagt med 18-årsgrense.

Studentene sviktet? Det relativt svake besøket forklares med flere faktorer. For det første er jo faktisk «Nymphomaniac» først og fremst en lang, langsom og intellektuell artfilm, noe som ble veldig tydelig da de første anmeldelsene kom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer