Sex-sjokk i Cannes

Det er filmen «9 Songs» som sjokkerer.

Alle sexscenene i filmen er nemlig ekte. Regissør Michael Winterbottom avviser all kritikk om at dette egentlig er en pornofilm. Tidligere har han laget filmen «24 Hour Party People».

Vanlig sex

Det er den amerikanske studenten Margo Stilley, 21, som har sex med Kieran O'Brien, 31, i filmen. Hun har ingen tidligere skuespillererfaring. Han har spilt i regissørens siste film, pluss «Band of Brothers.»

Filmen hadde premiere i går på Cannesfestivalen. O'Brien innrømmer til Daily Telegraph at dette er skikkelig sex.

- Folk som sier den er støtende lyver. Om de sier den er sjokkerende tror jeg dem ikke, det er bare sex, sier han.

Regissøren er opptatt av at det ikke er noe problem med sex i bøker, men at sex betyr trøbbel på film. Han mener at publikum skjønner at sex på film som oftest bare er feik.

- Jeg ville gå til det motsatte ekstreme, vise et forhold gjennom sex. En del av grunnen til at jeg laget filmen er for å si: Hva er galt med sex?

Vanskelig innspilling

Filmen viser forholdet mellom Lisa og Matt, et ungt par i London. Det er gjennom Matt vi får se historien. Han er på jobb og ser tilbake på forholdet.

Winterbottom annonserte etter skuespillere da han startet på jobben. Ingen passet som Lisa. Han fant henne gjennom sin castingansvarlig.

Og det var ikke helt lett for henne å spille inn scenene. Hun vil ikke snakke med media, men gjennom O'Brian får vi høre at hun liker filmen.

- For meg var det bare vanlige scener vi spilte inn, for å være ærlig. Og jeg var overrasket over hvor vanlig og naturlig det var. Men det er en annen greie for en jente, sier O'Brien, som legger til at motspilleren heller ikke hadde filmerfaring fra før.

- Jeg ble ikke forelsket i henne, jeg følte at jeg ville beskytte henne. På settet var hun den eneste dama på laget. Jeg vet hvor vanskelig det var for henne.

REGISSØREN:</B> Michael Winterbottom.