- Sex skal være gøy

- Vi forteller ungdom hvordan de kan leke med kropp og seksualitet. Det skal være gøy, sier redaktør Kjetil Johnsen i jentebladene Vi og gutta, Du og kroppen din og Gettit.

«Jobb med musa di...»

Johnsens blader har jenter fra 15 til 17 år som målgruppe, men undersøkelser viser at 40 prosent av leserne av et blad som Vi og gutta er under 15 år.

- Trenger disse detaljinnføring i forskjellige samleiestillinger?

- De av leserne som er modne for sex, leser dette, de som ikke er modne, leser det ikke.

- Men bidrar du ikke til en større sexfiksering enn nødvendig hos tenåringsjentene?

- Vi øker ikke fokuset på sex. Se omkring deg, på reklamen, kino og MTV: Ungdommen møter skjønnhetsidealer og sex overalt, det er den virkeligheten dagens tenåringer lever i.

Neste år skal Johnsen og Bladkompaniet lansere to nye tenåringsblader - han regner med å nå et totalopplag på om lag 100000 før markedet er mettet.
- Min misjon er selvsagt å tjene penger på bladene, vi driver ikke noe Blå Kors-virksomhet her. Samtidig gir vi jentene en større selvsikkerhet og tro på seg sjøl når det gjelder sex og kropp.

- Men dere lar jo svært ofte gutter fortelle hvordan de vil at jentene skal se ut og oppføre seg?

- Det er helt vanlig at jentene er opptatt av hva gutta mener. Ved å skrive hva Backstreet Boys foretrekker gir vi bare litt næring til jentenes stjernedrømmer. Det er helt uproblematisk.