Sex, sol og rock'n'roll

Marilyn Manson og mange med ham har avlyst, men det går likevel mot en Quart-uke fylt av sol, synd og rock'n'roll i skjærgården. Mens andre festivaler sliter, har Quart-festivalen opplevd rekordsalg av billetter.

Avlysningene har rammet Quart-festivalen knallhardt de siste ukene, men det har ikke rammet billettsalget. I løpet av helga passerte festivalen 15 000 solgte.

- Vi har aldri tidligere solgt flere billetter på forhånd. Dette er til og med bedre enn i 1996 da Nick Cave var vårt store trekkplaster, forteller Pål Hetland i festivalledelsen.

Attraktive

Dette står i kontrast til andre rockefestivaler som sliter med publikumsinteressen. Kalvøya har ennå ikke klart å stable en festival på beina i år, Roskilde har ikke solgt færre billetter på mange år og festivaler i England og Sverige er blitt nødt til å avlyse på grunn av laber interesse.

- Forhåpentligvis betyr dette at vi endelig har klart å innarbeide oss hos publikum. For mange musikkinteresserte tror jeg vi begynner å bli vel så attraktive som Roskilde, fastslår Hetland.
Quart begynner også å få et noe bedre fotfeste på hjemmebane. Tidligere har mange av sørlandsbyens besteborgere dømt festivalen nord og ned, men i år klarte ikke engang den nå avlyste satan-rockeren Marilyn Manson å vekke de helt store reaksjonene. Så er det kanskje også greit at enkelte festivaldeltakere ynder å bedrive sine helt private festivalaktiviteter i skjærgården...

Quart må selge rundt 17 000 billetter for å gå i null, og med et så solid forhåndssalg tyder alle prognoser på at det vil gå greit. I så fall kan Quart unngå underskudd for aller første gang.

Det spørs imidlertid hvordan de mange som har kjøpt billett til årets Quart vil reagere når de oppdager det lasset av avlysninger som rammer festivalen. I går mottok Quart-ledelsen to nye avlysninger. Både tyske Rammstein og dj-stjerne David Holmes melder avbud - begge med sykdom som offisiell årsak. Dermed begynner antall avlyste band å nærme seg det tosifrede.

Syke og oppløste

Av det originale festivalprogrammet som ble offentliggjort i slutten av april har rundt 20 prosent forsvunnet i kanselleringer. Her er Quart-festivalens offisielle avlysningsliste:

Faith No More - oppløst

A Tribe Called Quest - oppløst

Marilyn Manson - sykdom

Gang Starr - sykdom

Rammstein - sykdom

David Holmes - sykdom

Wycleaf Jean & Refugee All Stars - forsvunnet

Mighty Mighty Bosstones - andre grunner

Catatonia - andre grunner

Blant erstatterne finner vi band som Jesus & Mary Chain, Embrace, Lee Scratch Perry og James Hardway.

<B>HARDE TAK I FJOR:</B> Publikum koste seg i skjærgården på så mange vis under fjorårets Quart-festival. Her under en strandfest på festivalens siste dag.