LITE POPULÆRT: Spam er en reell trussel mot nettsamfunn som Facebook, mener direktør. Flere grupper er opprettet i et forsøk på å bekjempe problemet.
LITE POPULÆRT: Spam er en reell trussel mot nettsamfunn som Facebook, mener direktør. Flere grupper er opprettet i et forsøk på å bekjempe problemet.Vis mer

Sex-spammer må betale seks mrd.

Gigantisk Facebook-seier.

(Dagbladet.no): Med over 120 millioner brukere er Facebook også blitt et attraktivt verktøy for sleipinger på jakt etter kjappe penger.

Noen av dem vil imidlertid tenke seg bedre om etter en fersk dom, skriver New York Times.

Her er en kanadisk mann dømt til å betale drøyt seks milliarder kroner i erstatning etter å ha bedrevet utstrakt spamvirksomhet.

Fikk passord
Riktignok er det heller tvilsomt om Facebook ser noe til disse pengene, da spammeren - Adam Guerbuez fra Montreal - har gått under jorda siden søksmålet mot ham ble kjent.

Det viktige for Facebook er uansett at andre spammere skremmes fra å gjøre det samme.

Metoden til Guerbuez var å lure brukere til å gi ham brukernavn og passord ved å opprette falske nettsider som man så måtte taste inn disse opplysningene for å få tilgang til.

Etter å ha fått tilgang på folks profiler brukte han et program til å sende ut flere millioner beskjeder der han reklamerte for alt fra marihuana til produkter for å forstørre penis.

Vil ha penger
Til San Francisco Chronicle sier Facebook-direktør Sam O'Rourke at de kommer til å forfølge Guerbuez videre.

- Vi vet hvor han befinner seg, og vi tror han har betydelige midler. Om han har én million dollar, kommer vi til å ta én million dollar, sier O'Rourke.

Han mener spam kan være fullstendig ødeleggende for Facebooks virksomhet.

- Potensialet for skade er stort når brukerne blir irriterte eller sinte.