Sex, vold og stor poesi

Hiphopgruppa Tungtvann ertet på seg politimesteren i Bodø. Rapperne har lang tradisjon i å terge folk med grove ord og karakteristikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I singelen «Pøbla» karakteriserer hiphopgruppa Tungtvann politiet i Bodø som udugelige og voldelige. Den mye omtalte låten er første singel fra albumet «Mørketid», som slippes 4. februar. Tungtvann fikk sitt gjennombrudd for to år siden med plata «Nord og ned». Jørgen Nordeng er det egentlige navnet på tekstforfatteren og rapperen Jørg-1 i Tungtvann. Han innrømmer at han skriver samfunnskritiske rapptekster, og at han dermed viderefører en gammel afroamerikansk tradisjon.

- Rapptekster skal reflektere hva som skjer der du befinner deg. Mine tekster er ofte samfunnskritiske, men jeg synes ikke at man alltid må være så krass. Hvis du er god til å rappe, trenger ikke tekstene nødvendigvis å være så bra.

Poetiske tekster

Silje Bull-Njaa Larsen underviser i interkulturell kommunikasjon på BI. Hun har også skrevet en hovedfagsoppgave i engelsk om rapp som en videreføring av en svart muntlig tradisjon. Hun så nærmere på rapptekster av Dr. Dre, Ice Cube og Ice-T.

- Rapp er rett og slett en måte å kommunisere på, gjerne i et seksuelt ladet språk hvor både mødre, søstre og dyr er involvert, sier Bull-Njaa Larsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer