Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

Fotografen kalt inn på teppet.

USIKKER: Fotograf Stephen Butkus portretterte torsdag sexarbeideren Hege Grostad på Petter Stordalens luksushotell The Thief. I bildeteksten på Instagram skriver han at hun gikk på det psykedeliske narkotiske stoffet LSD mens de var sammen. Foto: Jacques Hvistendahl / Faksimile Instagram
USIKKER: Fotograf Stephen Butkus portretterte torsdag sexarbeideren Hege Grostad på Petter Stordalens luksushotell The Thief. I bildeteksten på Instagram skriver han at hun gikk på det psykedeliske narkotiske stoffet LSD mens de var sammen. Foto: Jacques Hvistendahl / Faksimile Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den siste uka har fotografen Stephen Butkus gjennomført et prosjekt for Petter Stordalens luksushotell The Thief på Tjuvholmen i Oslo.

I åtte dager bor Butkus på The Thief, og inviterer forskjellige kulturpersonligheter til hotellet for å bli portrettert til det som skal bli en fotoutstilling under tittelen «A Self-Reflective Study - A Series of Portraits». Samtidig dokumenterer han prosessen gjennom å legge ut «behind the scenes»-bilder på Instagram.

Torsdag kveld la Butkus ut et bilde av sitt siste portrettobjekt, den profilerte sexarbeideren Hege Grostad (28), som ifølge bildeteksten har tatt det psykedeliske narkotiske stoffet LSD og er under påvirkning av dette mens hun er på hotellrommet.

- På LSD «Last talk and shoot of the day. Hege Grostad på LSD», skriver Butkus.

Når Dagbladet konfronterer fotografen med saken i dag, sier han imidlertid at han snakket med Grostad om psykedelia, men at han ikke vet om hun faktisk hadde tatt det da de to møttes på The Thief.

- De jeg fotograferer må få lov til å komme som de er. Hva de gjør i sitt privatliv er opp til de enkelte. Det blander ikke jeg meg opp i. Litt av tanken bak prosjektet er at de som kommer må få lov til å by på seg selv og ha noenlunde fritt spillerom, sier han og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer