Amnesty International synes det er viktig og bra at et økende antall sexarbeidere deltar i den offentlige debatten om sexarbeid i Norge. Mennesker som selger sex er ingen homogen gruppe, men har forskjellige kjønn, seksuell orientering og kjønnsidentitet, og ulike grunner til og erfaringer med å selge sex.
Det er viktig at sexarbeidernes egne erfaringer er utgangspunktet for utformingen av offentlige tiltak som kan ivareta deres rettigheter og sikkerhet. Derfor er innlegget til Chelsea Geddes i Dagbladet 11. april en viktig stemme i debatten om levekår for sexarbeidere i Norge.
Amnesty International har imidlertid aldri uttrykt at det å kjøpe sex er en menneskerett.
Amnestys internasjonale rådsmøte vedtok derimot i august 2015 å styrke innsatsen for sexarbeidernes rettigheter ved å klargjøre de forpliktelsene som stater har til å respektere, forsvare og virkeliggjøre sexarbeidernes menneskerettigheter.
Staters regulering av sexarbeid må etter Amnestys vurdering ha som hovedmål å ivareta sexarbeidernes menneskerettigheter.
Amnesty er av den oppfatning at en kriminalisering av sexarbeid, uansett om det er snakk om kriminalisering av kjøp, salg eller organisering, øker stigmatiseringen, diskrimineringen og den strafferettslige forfølgelsen som den som selger sex utsettes for. Amnesty mener av den grunn at kjøp og salg av seksuelle tjenester mellom samtykkende voksne mennesker skal avkriminaliseres.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger