Anmeldelse: «After»

Sexdebut for dummies

Etterpå blir ingenting som før.

USKYLDSRENT: Kjærlighetsfilm basert på romanserie som er skreddersydd for unge voksne. Vis mer

«After»

3 1 6

Drama

Regi:

Jenny Gage

Skuespillere:

Josephine Langford, Hero Fiennes-Tiffin

Premieredato:

12. april 2019

Aldersgrense:

6 år

Orginaltittel:

«After»

«Kjærliget for nybegynnere.»
Se alle anmeldelser

FILM: Den amerikanske underholdningsindustrien har lært seg å skreddersy tilbud til definerte segmenter av befolkningen. Et av dem er såkalte «nye voksne», nærmere bestemt folk mellom 18 og 30. Anna Todd er en forfatter som har laget en serie romantiske bøker som har gjort suksess i kategorien. Alle heter «After» et eller annet.

Boka som kom i 2014 er nå blitt til filmen «After», som innledningsvis opplyser seerne om at livet aldri blir det samme «etterpå». Flere har antydet at serien kan minne om en «50 Shades of Grey» for unge jenter, men tro meg, filmen er alt annet.

Kondom

Den er så sanitær; dvs. renset for alt skittent, uhygienisk og politisk ukorrekt samvær. Den er så tvers igjennom tilpasset et amerikansk collegepublikum, at når kjæresteparet har sitt første samleie – etter maaaange ukers «petting» - spør han «Er du helt sikker på dette?» og viser som snarest en kondompakke. Puh!

Britisk uhygge

Regissør Jenny Cage fører oss inn i et typisk amerikansk middelklassemiljø, der hovedpersonen Tessa (Josephine Langford) er jomfru og førsteårsstudent, på betryggende avstand fra mor og ungdomskjæreste. På studiestedet møter hun, svært motvillig først, den farlige, arrogante og tatoverte (!) Hardin (Hero Fiennes-Tiffin). Han er så sær og mystisk at han til og med har en britisk aksent.

Dessuten er han selvoppnevnt ekspert på trøblete romanhelter i britisk litteratur; Mr. Darcy fra «Stolthet og fordom» (Jane Austen) og Heathcliff fra «Stormfulle høyder» (Emily Brontë) og dessuten er han alltid iført en Ramones-T-sjorte. På spørsmål om hvem han elsker høyest i verden svarer han selvsagt «meg selv». En sånn fyr må man jo bare falle for. I bøker. Og på film.

Snill

Mye nærbilder av naken hud, fuktige lepper og lange blikk får aldri opp temperaturen i filmen. Enhver situasjon ender liksom med et nærbilde av et kyss. Filmen blir, som slemme Hardin selv sier i en scene: «Snill. Det er bare et annet ord for kjedelig».

.