Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sexdukker, transer og prostituerte entrer adventstiden

Sex, rus, drøm og lengsel på Operaen.

OPPSIKTSVEKKENDE: Det er lite som minner om julestemning når Operaen i begynnelsen av desember setter opp Hoffmanns Eventyr. Foto: Scanpix
OPPSIKTSVEKKENDE: Det er lite som minner om julestemning når Operaen i begynnelsen av desember setter opp Hoffmanns Eventyr. Foto: Scanpix Vis mer

Calixto Bieito setter opp Jacques Offenbachs «Hoffmanns eventyr» på Operaen i Bjørvika, en opera om rus, drøm og lengsel.

I stykket møter vi Hoffmann, en kunstnerskikkelse som forsøker å rømme fra den virkeligheten han lever i.

Ved hjelp av kombinasjonen alkohol og fantasi skaper han seg tre ulike drømmekvinner.

Men veien er kort fra drøm til mareritt, meldes det fra teaterhold.

- Bieitos teaterstil fortryller og forvandler; resultatet er noe vi ikke har sett i Operaen før, sier operasjef Per Boye Hansen.

- Han får oss til å se det velkjente med et kritisk blikk, samtidig som han gjør det ukjente og uuttalte nært og tilgjengelig.

Tittelrollen spilles av den amerikanske tenoren Evan Bowers. Dukken Olympia spilles av Mari Eriksmoen, sangerinnen Antonia synges av Nina Gravrok, den prostituerte Giulietta spilles av Randi Stene, og Ingeborg Gillebo fyller rollen som Niklausse, Hoffmanns muse.

Calixto Bieito har tidligere vakt oppsikt med sine oppsetninger av Ibsens «Brand» og «Peer Gynt» under Festspillene i Bergen; begge ble også vist på Nationaltheatret.

Premieren på «Hoffmanns eventyr» er satt til onsdag 4. desember. (NTB)