- Sexen var så intens at han ringte meg 15 år senere for å takke

Steve Jobs ekskjæreste skriver bok om sin tid med Apple-grunnleggeren.

BOK OM JOBS: Om to uker lanserer Steve Jobs' ekskjæreste Chrisann Brennan en bok hun har skrevet om sitt forhold til Apple-grunnleggeren. Foto: Scanpix
BOK OM JOBS: Om to uker lanserer Steve Jobs' ekskjæreste Chrisann Brennan en bok hun har skrevet om sitt forhold til Apple-grunnleggeren. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): To år etter at Apple-grunnlegger Steve Jobs måtte gi tapt for kreften lanserer hans ungdomskjæreste, Chrisann Brennan, en bok der hun forteller om sin tid med teknologi-legenden.

Brennan møtte Jobs i 1972 da de begge gikk på videregående skole i California. Deres turbulente forhold varte i fem år - akkurat i den perioden Jobs jobbet med å bygge opp selskapet som senere skulle gjøre ham til milliardær.

Ringte for å snakke om sexlivet Nylig publiserte The New York Post et utdrag fra boka «The Bite in the Apple: A Memoir of My Life With Steve Job», som lanseres 29. oktober. I utdraget kan man blant annet lese Brennans historie om hvordan Jobs, 15 år etter at paret gikk hvert til sitt, ringte henne for å reflektere over deres tidligre sexliv:

«Steve og jeg delte mange netter bestående av elsking så intens at han, utrolig nok, ringte meg femten år senere helt ut av det blå, for å takke meg for disse stundene. Han var gift på det tidspunktet han ringte, og alt jeg klarte å tenke var, wow... menn... er... virkelig... annerledes. Tenk om det var jeg som hadde ringt ham for å si en sånn ting.»

Brennan forteller videre at Jobs pleide å besøke en japansk Zen-mester som gav ham spirituell rådgivning, og at hun ofte våknet midt på natten av at han snakket til henne på det hun kaller «et symbolsk språk».

- Han taklet ikke makten I boka skriver Brennan også om hvordan Jobs «lærte seg å få makt gjennom å insinuere at andre hadde et dårlig selvbilde», og at han til stadighet påpekte at hun begynte å få rynker. Flere av hennes historier viser en svært mørk side av den verdensberømte Apple-grunnleggeren:

«Steve hadde alltid vært en brilliant fyr, men på den tiden klarte han ikke å takle sin stadig økende maktposisjon -for å si det mildt. Han brukte evnene sine som et våpen. Han så stadig etter perfeksjon og når han ikke fant det oppførte han seg dårlig og lot det gå ut over andre.»

Jobs ekskjæreste forteller også hvordan hans ego fortsatte å øke i takt med suksessen, og at han gikk fra å ha en barnslig oppførsel til å få en ondskapsfull holdning mot folk. Hun nevner spesielt hvordan Jobs oppførte seg overfor servitører nå de var ute og spiste på restaurant:

RINGTE ETTER 15 ÅR: Steve Jobs' eks Chrisann Brennan forteller at Jobs ringte henne 15 år etter at forholdet tok slutt for å takke for deres tidligere sexliv. Foto: Scanpix
RINGTE ETTER 15 ÅR: Steve Jobs' eks Chrisann Brennan forteller at Jobs ringte henne 15 år etter at forholdet tok slutt for å takke for deres tidligere sexliv. Foto: Scanpix Vis mer

«Steve bestilte den samme retten kveld etter kveld, men han klagde allikevel på maten hver gang. Han syntes å mene at alle i restauranten burde vite bedre enn å servere slikt tapetlim -ikke bare til ham, men til alle kunder. Steve beordret og belærte servitørene som en demon, ned i detaljer om hvordan de skulle yte god service og hvordan de bare skulle være synlige når han trengte dem. Han var ukontrollert kritisk.»

Ifølge The New York Post endte paret sitt forhold etter fem år, rett etter at Brennan ble gravid med Jobs datter, Lisa. Jobs gikk offentlig ut og benektet farskapet, selv etter å ha tatt en farskapstest som beviste at det var hans datter. Han betalte 3000 kroner i barnebidrag i måneden da han i 1983 fortalte magasinet Time at «28 prosent av USAs befolkning kunne vært Lisas far», mens Brennan jobbet som servitør og fikk statlig støtte for å kunne ta vare på datteren deres.

Hele utdraget fra den kommende boka kan leses på engelsk her.

MAKT: I sin kommende bok skriver Steve Jobs ekskjæreste at Apple-grunnleggeren ikke klarte å takle sin nye maktposisjon. Foto: Scanpix
MAKT: I sin kommende bok skriver Steve Jobs ekskjæreste at Apple-grunnleggeren ikke klarte å takle sin nye maktposisjon. Foto: Scanpix Vis mer