Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sexfrik gjør comeback

George Michael er ukas sexfrik. Det fastslår han i refrenget på sin nye singel. Men det er ikke en udelt vellykket comebacksingel Michael er ute med i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kan du høre «Freeek!» på alle store norske radiostasjoner. Singelen er en smakebit fra George Michaels første album med nyskrevne sanger på seks år. Og la det være sagt med en gang: Låta blir en hit.

At George Michael gir lyd fra seg er i seg selv en så stor nyhet at det vil skape listebølger over vårt kontinent.

Låta er også såpass bra at den vil bli spilt, likt og kjøpt.

«Freeek!» er en funky danselåt i «I Want Your Sex»-tradisjonen, med George i seksuelt pågående humør.

«I'll be your sexual freak / Of the week / I'll be your educational lover / Your one fuck fantasy» synger horny George med nærmest aggressiv stemme. Et tungt dansebeat ledsages av et kjølig, fremmedgjort og nærmest industrielt lydbilde. Det dype lydbildet, kreert av ubeskrevne Moogymen, er ypperlig.

Produksjonen blander suggererende monotoni og mørk seksualitet med lekne detaljer som vil tvinge folk ut på dansegolvet.

Problemet er at selve låta ikke holder samme klasse. George Michael er perfekt når han smørmykt crooner «Can I come on in, my sweet baby?» , men som helhet er vokallinjene for tunge i sessen. Og når Michael har lite å spille på, blir han anmassende. Man hadde faktisk forventet seg mer fra popbegavelsen.

  • «Freeek!» er i salg fra 18. mars. Et helt album er ventet til høsten.

HERR PANAYIOTOU! Georgios Kyriacos Panayiotou (38), bedre kjent som George Michael, er tilbake 21 år etter at han startet Wham! med Andrew Ridgeley, 16 år etter at han gikk solo og seks år etter at han sist ga ut noe nytt.
Hele Norges coronakart