Sexnoveller tente ikke Kvinnefronten

Ingen vinnere av erotisk novellekonkurranse.

(Dagbladet.no): Kvinnefronten inviterte folk til å sende inn bidrag til en erotisk novellekonkurranse. Vinneren skulle få sin novelle trykket i 8. mars-utgaven av det feministiske tidsskriftet Fett, skriver Klassekampen.

Men juryen fant ingen verdig vinner blant tjue innsendte bidragene. Nå vurderer Kvinnefronten å lyse ut konkurransen på nytt.

- Vi var ute etter et bidrag som var overskridende og som problematiserte kjønn, men flere av bidragene var om problematiske forhold til sex. Det var ingen glad greie, sier juryleder Ann Mari Volden til Klassekampen.

Kvinnefrontens hjemmesider heter det at «et nytt språk for sex kan gjøre kvinners seksualitet til en legitim del av vår seksuelle kultur som hittil har forholdt seg til den som et biprodukt av menns aktiviteter».

I utlysningsteksten til konkurransen het det blant annet at novellen gjøre leseren kåt, men ikke kvalm. I tillegg skulle den knuse de seksuelle stereotypiene om at kvinnen må tas og mannen må ta.

Terje Gammelsrud, redaktør for Cupido, mener likestillingen også har inntatt fantasien.

- Det finnes gode tekster som er nøytrale når det gjelder makt og avmakt. Samtidig er det jo sånn at mye av krydderet i fantasiverdenen vår spiller nettopp på makt og avmakt. Ikke bare kan det virke erotisk pirrende, men det er også en nyttig ventil for å kunne bearbeide de litt motsetningsfylte opplevelsene man kan ha i sine seksuelle fantasier, sier han til avisa.

FOR DÅRLIG EROTIKK:  Kvinnefronten tente ikke på de innsendte novellene. Illustrasjonsfoto fra filmen Romance
FOR DÅRLIG EROTIKK: Kvinnefronten tente ikke på de innsendte novellene. Illustrasjonsfoto fra filmen Romance Vis mer