Sexolog: - En moderne og riktig framstilling

Erotisk bestselger skaper sexkrangel.

Uenighet: Sexolog Gro Isachsen fnyser av Garpestads uttalelser om at «Fifty Shades of Grey» inneholder urealistiske sexscener. Foto: Colourbox
Uenighet: Sexolog Gro Isachsen fnyser av Garpestads uttalelser om at «Fifty Shades of Grey» inneholder urealistiske sexscener. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en kronikk i dagens Dagbladet kritiserer bokblogger Anette Garpestad den erotiske suksesstrilogien «Fifty Shades of Grey» for å inneholde urealistiske seksuelle skildringer, som hun ikke lar seg pirre eller sjokkere av.

«... I stedet finner jeg meg selv måpende over urealistiske opplegg som for eksempel at Anastasia får orgasme ved stimulering av brystvortene — give me a break! At hun beleilig nok ikke har noen brekningsrefleks slik at hun kan uten problemer kan sluke Christians imponerende lem», skriver Garpestad om bokas hovedkarakter, Anastasia.

• Les Garpestads kronikk herSexolog Gro Isaksen ber Garpestad sette seg bedre inn i det hun skriver om.

- Uproblematisk - Hadde Garpestad vært fagperson, eller i det minste satt seg godt nok inn i problematikken, ville hun vært klar over at dette er mulig. Den internasjonale sexologkonferansen har definert åtte typer orgasmer for kvinner, og én av dem er brystorgasme. I min kliniske virksomhet som sexolog har jeg erfart dette flere ganger, sier Isachsen.

I motsetning til Garpestad, mener ikke Isachsen at de seksuelle skildringene kan være problematiske for yngre lesere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer