MARS - Karpe Diem, Unge Ferrari og Arif

Sexolog frykter ny norsk supergruppe kan få unge til å droppe kondom

«Jeg bruker ikke kondom. Og hvis jeg bruker, jeg bruker magnum.»

BRUKER IKKE KONDOM: (Fra venstre) Arif, Unge Ferrari og Karpe Diem har inngått musikalsk brorskap under navnet MARS. Gruppa ga fredag ut en selvtitulert EP, der låta «Jeg bruker ikke kondom» er først ut. Foto: Nina Hansen / Jørn H. Moen / Dagbladet
BRUKER IKKE KONDOM: (Fra venstre) Arif, Unge Ferrari og Karpe Diem har inngått musikalsk brorskap under navnet MARS. Gruppa ga fredag ut en selvtitulert EP, der låta «Jeg bruker ikke kondom» er først ut. Foto: Nina Hansen / Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den frekke linja ovenfor kommer fra låta «Jeg bruker ikke kondom», signert Norges nye supergruppe.

Karpe Diem, Arif og Unge Ferrari har forent rap-krefter i MARS, som fredag ga ut en selvtitulert EP der «Jeg bruker ikke kondom» er blant låtene. Tittelfrasen nevnes for øvrig 20 ganger i løpet av låtas drøye tre minutter.

  • Les Dagbladets anmeldelse av EP-en her.

Låta ligger øverst på Spotify Norges «New Music Friday»-spilleliste med over 100 000 følgere, og kryper trolig inn i øregangene til en rekke nordmenn i løpet av de nærmeste dagene.

- Fra et faglig ståsted hadde det vært bedre om de frontet kondom som noe de bruker, for å være et forbilde, sier sexolog Siv Gamnes.

Hun håper lytterne hører humoren i låta, og at de ikke tar rappernes tekstlinjer altfor bokstavelig.

Forbilder

- Jeg hører i hvert fall humoren, og ser at teksten sannsynligvis er ganske ironisk. Men om ungdommen oppfatter humoren og ironien i det hele, gjenstår å se. Det å oppfatte ironi er som kjent en avansert evne. Dermed vil man nok treffe en del ungdommer som tenker: «Nei, de bruker ikke kondom, så da gjør ikke vi det heller», sier Gamnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer