- Sexovergrep i Big Brother

TV-seerne ble vitner til at den svenske deltakeren stappet en agurk i trusa til den sovende jenta.

(Dagbladet.no): De svenske Big Brother-seerne som har tilgang til livekameraene, fikk sjokk da de så hvordan nachspielet natt til onsdag utartet. Da en kvinnelig deltaker sovnet, så en av mennene i huset sitt snitt til å stappe en agurk ned i trusa hennes. I tillegg smurte han inn kvinnen med smør, melder den svenske avisa Expressen.

Kvinnen våknet seinere og skjønte hva som hadde skjedd. Da brøt hun sammen i krampegråt, skriver Aftonbladet.

Episoden førte til krisemøte hos Kanal 5, som sender dokusåpen i Sverige. De besluttet å ikke vise innslaget i den vanlige sendingen, men får likevel sterk kritikk.

- Dette er uhørt. Å vise seksualisert vold mot kvinner på tv. Hva blir neste steg?, sier Ireen von Wachenfeldt, leder for foreningen ROKS, som arbeider mot seksualisert vold mot kvinner og jenter.

- Med den nye loven er dette nesten å klassifisere som voldtekt, siden hun sov og dermed var forsvarsløs.

Agurkepisoden skjedde etter at deltakerne i Big Brother var belønnet med en fest tirsdag kveld. Deltakeren som sovnet skal ha vært kraftig beruset. Produsenten for serien, Mathias Barnekow, sier til Expressen at festen utviklet seg ubehagelig og at en av deltakerne ble trist over det som skjedde.

- Det hersker ingen tvil om at hun ble utsatt for en motbydelig handling. Men jeg vet at hun ikke vil lage en stor sak ut av det.

Begge de to impliserte er fortsatt inne i Big Brother-huset.

- Sexovergrep i Big Brother
<B>SOVNET: Den mannlige deltakeren puttet en agurk i trusa til kvinnen.