KOMMENTARER

Helgekommentaren: Aksel Braanen Sterri

Sexrobotene kommer

En robot er ikke en ting du kan gjøre hva du vil med.

Sexrobotene kommer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I dag forbinder vi gjerne bruken av sexdukker med seksuelle tapere. De som ikke lykkes med å tiltrekke seg partnere må ta til takke med dukker. Men med stadige framskritt i robot-teknologi og kunstig intelligens, vil sexdukkene etter hvert bli erstattet av sofistikerte og menneskelignende sexroboter. Flere vil finne ut at sexroboter er gode supplementer til, hvis ikke erstatninger for, menneskelige sexpartnere.

Bør vi invitere sexrobotene inn i varmen?

Det er gode grunner til å ønske sexrobotene velkommen. Mange greier ikke tiltrekke seg partnere å ha sex med, i alle fall ikke på den måten de foretrekker. Det kan skyldes at de har ulike funksjonsnedsettelser, alvorlig sosial angst eller at få deler deres seksuelle preferanser. Det er også et håp om at sexroboter kan brukes i seksuell terapi for å hjelpe folk med å bli tryggere på egen seksualitet.

Slik sett kan sexroboter bistå oss i å ha bedre sex med våre menneskelige partnere.

Roboter har den fordel at de ikke har bevissthet og ikke blir skadet av sex. De har ikke rettigheter som kan bli krenket. Disse egenskapene har fått noen til å foreslå at sexroboter kan brukes til å tilfredsstille seksuelle preferanser som verken moralsk eller juridisk kan tilfredsstilles av menneskelige partnere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.