Sexscenene blir for drøye

Svensk film likevel ikke til Haugesund.

(Dagbladet.no): Den svenske ungdomsfilmen «Ciao Bella» handler om hvordan 16 år gamle Mustafa prøver å få jenter til sengs ved å late som han er italiensk.

Filmen har fått til dels gode anmeldelser i Sverige, og nå skulle den etter planen vises under filmfestivalen i Haugesund. Det blir imidlertid ikke noe av, melder Rushprint.

Årsaken er et par sexscener som den svenske produsenten er redd at blir for drøy kost.

Lukket visning

- Årsaken til at vi trekker filmen fra Haugesund, er at vi ønsker å vente med lanseringen. Det har vært en stor debatt omkring hvordan vi skal vise filmen for utenlandske distributører, sier produsent Olle Wirenhed til Dagbladet.no.

Filmen skulle etter planen ha vært vist på markedet New Nordic Films.

- Den skulle med andre ord ikke ha vært på en vanlig festivalvisning, men på en lukket markedsvisning for innkjøpere, sier Wirenhed.

Ifølge nyhetsbyrået TT har filmens produsent allerede vært i forhandlinger med en norsk distributør om å vise filmen her.

FOR DRØY?: «Ciao Bella» blir ikke vist under Filmfestivalen i Haugesund likevel. Regissøren er sjokkert over at det kanskje må lages en internasjonal versjon av filmen.
FOR DRØY?: «Ciao Bella» blir ikke vist under Filmfestivalen i Haugesund likevel. Regissøren er sjokkert over at det kanskje må lages en internasjonal versjon av filmen. Vis mer

- Er det den norske distributøren som har forlangt at sexscenene skulle fjernes?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Sjokkert regissør

Leder for New Nordic Films, Gyda Myklebust, sier på generelt grunnlag at mange utenlandske kjøpere ofte blir sjokkert over hvor direkte nordiske filmskapere beskriver seksualitet i ungdomsfilmer.

- Til Haugesund kommer det en del distributører fra resten av Europa. Det kan godt være av hensyn til dem at de nå har trukket filmen, sier hun til Dagbladet.no.

Regissør Mani Maserrat-Agah sier til TT at han er sjokkert over at han muligens må klippe bort sexscenene.

- Min første reaksjon var «aldri i livet», men nå forstår jeg at det er på alvor. Jeg er sjokkert over at vi i år 2007 har vanskelig for å diskutere ungdoms seksualitet på film.