<strong>SEX-SKANDALEFILMEN:</strong> Under den 66 filmfestivalen i Cannes er denne filmen et samtaleemne. Den amerikansk produserte filmen er basert på skandalen med, og fallet til, den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn. Filmen er regissert av Abel Ferrara og den mannlige hovedrollen spilles av ingen ringere enn Gerard Depardieu mens Jacqueline Bisset spiller hans kone. AFP PHOTO / VALERY HACHE
SEX-SKANDALEFILMEN: Under den 66 filmfestivalen i Cannes er denne filmen et samtaleemne. Den amerikansk produserte filmen er basert på skandalen med, og fallet til, den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn. Filmen er regissert av Abel Ferrara og den mannlige hovedrollen spilles av ingen ringere enn Gerard Depardieu mens Jacqueline Bisset spiller hans kone. AFP PHOTO / VALERY HACHE Vis mer

Sexskandalefilmen på stranda i Cannes

Filmen som gjør fransk media nervøse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den kontroversielle filmen der stjerneskuespiller Gerard Depardieu spiller rollen som den skandaliserte, franske politikeren Dominique Strauss-Kahn skal vises for første gang under filmfestivalen i Cannes, skriver BBC News.

Det er nervøse forventninger til «Welcome to New York», men filmen vil likevel ikke vises i det offisielle programmet.

I stedet vil den bli vist fredag rundt midnatt på en privat filmvisning på stranda. Filmen forteller historien om hvordan en fransk politiker blir beskyldt for forsøk på voldtekt på et hotellrom i New York.

Mektig mann I 2011 var Strauss-Kahn den mektige sjefen i IMF - Det Internasjonale Pengefondet - og var favoritt til å bli den franske venstresidas kandidat i presidentvalget.
Men et hotell-opphold i New York ødela som kjent alle ambisiøse planer.

I mai 2011 ble Strauss-Kahn arrestert, anklaget for å ha voldtatt værelsespiken Nafissatou Diallo (32) på et hotell på Manhattan.

Saken om den mektige finanstoppen og innvandrerkvinnen skapte overskrifter verden rundt i flere uker, men Strauss-Kahn ble til slutt frikjent for voldtektsanklagene. Strauss-Kahns sædflekker ble imidlertid funnet på Diallos bluse, og han innrømmet «et seksuelt tilfelle» med Diallo.

Skandaler i kø Flere voldtektsanklager dukket opp etter den første saken, og beskyldninger om at han skulle ha vært sentral i å organisere gruppesex der prostituerte fikk betalt for å delta, ble også forelagt en domstol.

Han har innrømt sexfester, men sier at han ikke visste at noen av kvinnene var betalte prostituerte.

I juli i fjor kom melding om at han hadde fått jobb som rådgiver i Russlands regionale utviklingsbank, som eies av det statlige russiske oljeselskapet Rosneft.

Film om skandalen I 2012 ble det kjent at Gérard Depardieu skulle spille Dominique Strauss-Kahn i filmen om sexskandalen som kostet IMF-sjefen jobben.

Depardieu spiller riktignok en karakter kalt Deveraux, men ingen er i tvil hvem man her snakker om.

Amerikansk finansiert Filmen er hovedsakelig amerikansk finansiert. Og selv om filmen er fransktalende, regnes den som en amerikansk film.

LITE SKYGGEREDD TYPE. Den franske skuespilleren Gerard Depardieu er kjent for å være frittalende og for sine episoder med beruset kjøring. Han skal ha tatt ut mindre honorar enn normalt for å  spille Dominique Strauss-Kahn.         AFP PHOTO / SAVO PRELEVIC
LITE SKYGGEREDD TYPE. Den franske skuespilleren Gerard Depardieu er kjent for å være frittalende og for sine episoder med beruset kjøring. Han skal ha tatt ut mindre honorar enn normalt for å spille Dominique Strauss-Kahn. AFP PHOTO / SAVO PRELEVIC Vis mer

Utenfor Frankrike vil den bli sluppet på normalt kinovis, blant annet i Storbritannia, men i Frankrike skal den pikante filmen bare være tilgjengelig på en betalings webside.

- Vi innså at dette var den perfekte filmen til å eksperimentere med denne typen lansering, sier produsenten Vincent Maraval til det amerikanske magasinet Variety.

- Vi har målsetning om et størst mulig publikum på kortest mulig tid, med en mindre investering, og ta vare på noe av nysgjerrigheten rundt filmen før pressen avslører for mye om hva som skjer.

Ble advart I det samme intervjuer, kritiserte også Maraval også at ingen fransk politiker, TV-kanal eller filmselskap ville finansiere filmen.

- Alle advarte oss mot å lage denne filmen, både våre venner og våre fiender, fortalte han Variety og uttrykte at det var «et incestiøst forhold» mellom «media og den politiske eliten» i Frankrike, som gjør det umulig å lage film om aktuelle forhold.

Investerte i filmen Stjerneskuespiller Depardieu investerte penger i filmen og skal ha tatt et mindre honorar enn vanlig.

Hans kone i filmen er spilt at britiske Jacqueline Bisset, kjent som sexsymbol på 80-tallet.

«Welcome to New York» forteller historien om hvordan en fransk økonomiprofessor blir politiker, godt hjulpet av sin hustrus millioner, hans berømmelse og framgang som får en brå slutt når han blir beskyldt for voldtekt. 

Flyttet til Russland Den mektige IMF-sjefen har lagt politikken bak seg for godt.

- Politikken hører til fortiden for meg, sier Strauss-Kahn i et intervju med den russiske fjernsynskanalen Rossija 24.

<strong>FALLET:</strong> Sjefen for IMF var en av verdens mektigste mann og hadde høye politiske ambisjoner. Da han ble saksøkt av stuepiken på New York-hotellet, gikk han til motsøksmål mot hotellpiken som anklaget han for seksuelt overgrep.  AFP PHOTO/Karen BLEIER/FILES
FALLET: Sjefen for IMF var en av verdens mektigste mann og hadde høye politiske ambisjoner. Da han ble saksøkt av stuepiken på New York-hotellet, gikk han til motsøksmål mot hotellpiken som anklaget han for seksuelt overgrep. AFP PHOTO/Karen BLEIER/FILES Vis mer
<strong>MYE OPPSTYR:</strong> Saken var av den type som skaper ekstremt medieoppstyr. Her ankommer  Dominique Strauss-Kahn politistasjonen i Lille 21 februar 2012. AP Photo/Michel Spingler)
MYE OPPSTYR: Saken var av den type som skaper ekstremt medieoppstyr. Her ankommer Dominique Strauss-Kahn politistasjonen i Lille 21 februar 2012. AP Photo/Michel Spingler) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer